Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ditas Rietumas kino izlase: 1.VI - 8.VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Galavārds @@@

Režisors Marks Pelingtons. Lomās Šērlija Makleina, Amanda Saifrida, Tomass Sadoskis, Filips Beikers-Hols u. c.

Komēdija, kuras enerģētiskais centrs ir aktrise vecmeistare Šērlija Makleina – viņas karjeras spožākais posms bija 60. gados (Dzīvoklis/ The Apartment, Saldā Čeritija/Sweet Charity u. c.). Taču viss turpinās, un komēdijā par komplicētu personību – dāmu, kura nolēmusi īpaši piestrādāt pie ideāla nekrologa tapšanas un sāk komunicēt ar jaunu žurnālisti, žanra speciālisti (Amanda Saifrida), – aktrise apliecina savu nevīstošo komiķes talantu un vitalitāti. Filma nodrošina krietnu dzīvesprieka dozu, īpaši tiem, kuriem Šērlija Makleina ir kultūrvēstures daļa.

 

Brīnumsieviete @@@

Režisore Petija Dženkinsa. Lomās Gala Gadota, Kriss Pains, Konija Nilsena, Robina Raita, Deivids Tjūliss, Denijs Hastons u. c. 

Kompānijas DC Comics komiksos sakņots Holivudas izklaides produkts ar femīnu patosu. Izraēlas skaistule aktrise un modele Gala Gadota priecē amazoņu princeses Diānas lomā, kuras dzīvi maina krastā izskalots puisietis – amerikāņu pilots. Specefektu piepildīts vēsturisko faktūru un fantastikas mikslis, baudāms arī 3D. Uz Galu Gadotu Holivuda liek lielas cerības – sākusi filmās Ātrs un bez žēlastības, turpinājusi un Brīnumsievietes lomu izmēģinājusi filmā Betmens pret Supermenu, tagad aktrise tikusi pie vērienīgas lomas 120 miljonu izmaksājušajā Brīnumsievietē.

 

Knutifikācija @@@

Režisors Ivars Tontegode

Neparasta dokumentālā filma, kurā režisors Ivars Tontegode eksperimentē ar formu un dzejnieka Knuta Skujenieka refleksijām par savu dzīvi un Latvijas neseno vēsturi. Skujenieka runātais – intervijas teksti – ir asi un trāpīgi, savukārt režisora mēģinājums tos blīvi noklāt ar asociatīvu audiovizuālu tēlu plūsmu var tikt uzskatīts par izaicinošu eksperimentu. Vai tā ir mākslinieciska veiksme vai pašmērķīgas rotaļas – par to ir vērts diskutēt. Filma Kino Citadele, Splendid Palace un Kino Bize.

 

Dizaina filmu festivāls Kuldīgā.

Programma un seansi – www.kinobize.lv

Vērts doties prom no Rīgas, lai skatītos filmas Kuldīgā – Dizaina filmu festivālā 2.– 3. jūnijā (Kuldīgas mākslinieku rezidence, Pils iela 2, un Goldingen Knight Cinema). Kino Bize aktīvistu sarūpētajā programmā ir maz redzētas un rādītas filmas par māksliniekiem, piemēram, Daces Pūces filma Mēness nogurdinātais par mākslinieku Raulu Zitmani, amerikāņu māksliniekam un provokatoram Džojam Skagsam veltītā filma Izjokošanas māksla, Ķīnas mākslas tirgum veltītā Nīderlandes filma Ķīnas van Gogi u. c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja