Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 12. IX - 19. IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Dadzītis

@@@@

Režisors Džons Kraulijs. Lomās Nikola Kidmena, Ansels Elgorts u. c.

Emocionāla drāma, kurā izspēlētas gan sociālpolitiskās aktualitātes (terorisma radītā nervozitāte un apdraudējuma sajūta), gan žanriskā pieeja un Holivudas stilam raksturīgie izteiksmes līdzekļi. Galvenais varonis ir jauns cilvēks, kurš zaudējis māti teroristu atentātā Ņujorkas muzejā. Filmas pamatā ir populārs amerikāņu rakstnieces Donas Tārtas romāns. Lomās – Ansels Elgorts (Zaļknābis pie stūres/Baby Driver, Vainīgas ir zvaigznes/ The Fault in Our Stars), Nikola Kidmena un Sāra Polsone. Filma tikko piedzīvojusi pirmizrādi festivālā Toronto.

 

Cīņas klubs

@@@@@

Režisors Deivids Finčers. Lomās Breds Pits, Edvards Nortons u. c. 

Ir pagājis divdesmit gadu, kopš uz ekrāniem iznāca Deivida Finčera Cīņas klubs – viena no nozīmīgākajām XX gadsimta noslēdzošās desmitgades filmām. Tolaik Finčers šokēja un "spridzināja" gan ar radikālo filmas saturu, gan tajā izmantoto kino valodu un paņēmieniem, gan drosmīgo patēriņa sabiedrības, maigi sakot, intelektuālās ierobežotības kritiku. Protams, īpašu šo filmu padarīja ne tikai režisora redzējums, bet arī tolaik jaunie aktieri Breds Pits un Edvards Nortons, kuri nu jau paši līdzās Finčeram ir kļuvuši par (teju) klasiķiem.

 

Trakās brīvdienas

@@@

Režisors Patriks Kasīrs. Lomās Džonatans Koens, Kamilla Šamū u. c.

Šī ir viena no filmām, kuras pirmizrāde notika tajā pašā Kannu festivāla programmā, kurā tika izrādīta latviešu režisora Jura Kursieša filma Oļegs (kinoteātros būs skatāma septembra beigās). Trakās brīvdienas/ Give Me Liberty ir atraktīvs, paškritisks, jauneklīgs un jautrs skats uz krievu diasporas dzīvi ASV. Galvenais varonis Viks strādā par šoferi sociālajā dienestā, darbs viņam piedāvā neparedzamas satikšanās ar visdažādākajiem tipāžiem, kuri krāšņumā pārspēj cits citu. Filma var aptvert plašu auditoriju – tā ir komēdija! 

 

Spiegs, kurš mans tēvs

Režisori Jāks Kilmi, Gints Grūbe

Aizraujošā dokumentālā filma būs interesanta tiem, kurus valdzina spiegošanas intrigas, vēsture un psiholoģiskas drāmas. Dubultaģents Imants Lešinskis, izdarot savu politisko izvēli un paliekot ASV 70.–80. gadu mijā, vistiešākajā veidā ietekmēja savas meitas Ievas likteni. Arī viņa kļuva par pārbēdzēju, kurai nebūtu bijis iespējams atgriezties Latvijā, ja vien valsts nebūtu atguvusi neatkarību. Tulkotāja Ieva Lešinska ir filmas emocionālais centrs – stāstniece, no kuras skatpunkta tiek atklāts stāsts par viņas tēvu, viņa izvēlēm un bojāeju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja