Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ditas Rietumas kino izlase: 12.X - 19.X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Svinības @@@@

Režisors Tomass Vinterbergs. Seanss kinoteātrī KS uns 15.X plkst. 18

Vienā seansā ir iespēja noskatīties režisora Tomasa Vinterberga filmu Svinības. Šī ir filma, kas kļuva par dāņu revolucionāru Larsa fon Trīra un Tomasa Vinterberga manifesta Dogme95 principu iemiesojumu, šokējot ar autentisku, šķietami dokumentālu, pat nevīžīgu filmēšanas stilu un, protams, arī jēgu. Filmā ir lieliski aktierdarbi – dāņu zvaigznes, kuras savu starptautisko slavu izbaudīja, pateicoties Svinībām un dāņu kino popularitātes vilnim, kas tām sekoja. Ieeja bez maksas.

 

Sniegavīrs @@@

Režisors Tomass Alfredsons. Lomās Maikls Fasbenders, Rebeka Fērgusone u. c. 

Skandināvu drūmo kriminālromānu uzvaras gājiena apliecinājums – filma, kas tapusi pēc norvēģu detektīvliteratūras zvaigznes Jū Nesbē darbu motīviem. Zviedru režisors Tomass Alfredsons (Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs u. c.) filmu mērķējis skatītājam ar "stiprām iekšām" un neknapinās ar spriedzi un naturālisma elementiem. Nesbē grāmatu varoņa – izmeklētāja Harija Holta – lomā ir Maikls Fasbenders, kuram nemēdz būt slikti darbi. Sniegavīrs ir trilleris, ko nebūs vienkārši aizmirst.

 

Aiz kraujas rudzu laukā @@@

Režisors Denijs Strongs. Lomās Kevins Speisijs, Nikolass Hoults, Zoja Deiča, Sāra Polsone u. c.

Inteliģenta vēsturiska filma, kuras pamatā ir rakstnieka Dž. D. Selindžera biogrāfijas fakti. Tas ir stāsts par to, kā jauns puisis ar Otrā pasaules kara traumatisko pieredzi spēja uzrakstīt romānu, kas kļuva par klasiku, – Uz kraujas rudzu laukā. Ja no biogrāfiskām filmām gaida korektu laikmeta atainojumu, dramatiskus raksturus un labu aktierspēli, filmā tas viss ir, kaut vietumis tai var pārmest forsētu sentimentalitāti. Nikolass Hoults Selindžera lomā ir simpātisks, Kevins Speisijs viņa pasniedzēja lomā – efektīgs kā vienmēr.

 

Nemīlestība @@@@@

Režisors Andrejs Zvjagincevs. Lomās Marjana Spivaka, Aleksejs Rozins, Marina Vasiļjeva, Andris Keišs, Matvejs Novikovs, Aleksejs Fatejevs

Viena no gada spēcīgākajām filmām – Andreja Zvjaginceva Nemīlestība – nonākusi Splendid Palace repertuārā. Nezinu citu režisoru, kurš spētu mūsdienu realitātes fragmentu un dzīves materiālu padarīt par jēgpilnu un atskurbinoši precīzu laikmeta zīmi, būtībā – vienaldzības un egoisma laikmeta traģēdiju, par kura skarbumu nereti nākas samaksāt bērniem. Aļošas māte un tēvs neieredz viens otru, viņi šķiras un gānās, gatavi doties katrs savā jaunajā dzīvē. Par abu nemīlestību samaksās bērns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja