Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ditas Rietumas kino izlase: 13.IV - 20.IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Zoodārza uzrauga sieva @@@

Režisors Nikija Karo. Lomās Daniels Brīls, Džesika Česteina, Maikls Makelhatons.

Ar holivudisku vērienu veidota Čehijas, Lielbritānijas un ASV kopražojuma filma, kuras pamatā ir vēsturiski fakti un populāra Daienas Akermenas grāmata. Darbība risinās nacistu iekarotajā Polijā. Galveno varoni Antoniju Žabinsku, kura slēpj ebrejus no holokausta šausmām, atveido Džesika Česteina, pārāk lielu enerģiju tērējot poļu akcenta imitācijai. Pamatīga vēsturiska drāma, kurā gan ir nedaudz pārforsēta melodramatiskā līnija. Liels akcents likts uz publiku vienmēr piesaistošajiem dzīvniekiem – Varšavas Zooloģiskā dārza iemītniekiem.

 

Vienas nakts piedzīvojums @@

Režisors Gevins Vīzens. Lomās Emīls Hiršs, Dž.K. Simonss, Analī Tiptone, Kristena Šāla u. c.

Filma, kurā apstākļu sakritība par vienas "komandas" biedriem padara jaunas, pēkšņi pazudušas sievietes tēvu un viņas bijušo draugu. Filmas žanrs ir grūti notverams – te ir gan komēdijas, gan drāmas, gan action filmas elementi. Filma radošās komandas iespēju robežās mēģina testēt vīrišķības standartus un klišejas, kā arī dažāda vecuma amerikāņu vīriešu atbilstību tiem. Vienmēr ir interesanti vērot aktieri Dž. K. Simonsu (Oskars par filmu Atsitiens/ Whiplash, 2014), mazāk aizraujoši – komēdiju aktieri Emīlu Hiršu. Būtībā produkts mazajam ekrānam.

 

Ātrs un bez žēlastības 8 @@

Režisors F. Gērijs Grejs. Lomās Vins Dīzels, Dveins Džonsons, Džeisons Steitems, Šarlīze Terona u. c.

Holivudas tehnoloģisko muskuļu paraugdemonstrējums. Ar reālisma iezīmēm šim globālajam grautiņam vairs nav nekāda sakara. Ja pasaulē, kuru ik pārdienu satricina kāds terora akts, ir kāre sekot līdzi maitas kiberteroristes (Šarlīze Terona visā savā majestātiskajā dailē) izrīcībām, Vina Dīzela dinamiskajai rosībai un aplūkot sprāgstošas mašīnas – uz priekšu! Fakts, ka Ātrs un bez žēlastības 8 atgādina vidēja Holivudas sci-fi un bez ironijas veidotu Džeimsa Bonda filmu miksli, liecina par krīzi. Vai nav laiks slēgt bodīti?

 

Bēbis boss @@@

Režisors Toms Makgrāts.

Vizuāli efektīgajai un šķietami asprātīgajai filmai, kura tiek pieteikta kā Šreka veidotāju darbs, ir potenciāls piesaistīt interesi. Te lomu spēlē gan lokalizācija (dublējums), gan 3D, gan mērķis uzrunāt vienmēr atsaucīgo bērnu un vecāku auditoriju. Situācija filmā (ģimenē ienāk bēbis, radot apdraudētības un vecāku mīlestības deficīta izjūtas vecākajā bērnā) tiek salīdzināta ar korporatīvo vidi un biznesa pasaules tikumiem un likumiem. Vairākums ASV kritiķu par filmu izsakās vēsi un nesaskata šarmu tās varonī – zīdainī, kurš uzvedas ar biznesa haizivs cinismu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja