Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 14.-21.II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Parazīts

@@@@@

Režisors Džunho Bons. Lomās Kanho Sons, Lī Sun Gjuns u. c.

Ar Kannu Zelta palmas zaru nepietika. Vajadzēja sešas Oskara nominācijas, kas svētdien pārtapa četros Oskaros (to vidū – kā gada labākajai filmai), lai Rīgas lielie kinoteātrī paņemtu šo filmu repertuārā (Rīgas art house kinoteātri Parazītu jau rāda kādu laiciņu). Paldies ASV Kinoakadēmijas vēsturiskajam lēmumam pirmo reizi galveno Oskaru 92 gadus ilgajā balvas vēsturē piešķirt neamerikāņu filmai – rafinētajai Dienvidkorejas traģikomēdijai Parazīts. Ejiet un skatieties! ASV Kinoakadēmijas balsojums ir apbrīnojami sakarīgs.

 

 

Klases salidojums 2

Režisors Andrejs Ēķis. Lomās Ainārs Ančevskis, Imants Strads, Juris Kaukulis u. c.

Tiek uzskatīts, ka ikkatras valsts kino kultūras veselības un dzīvotspējas pazīme ir žanriskā un stilistiskā daudzveidība. Holivudas piemērs rāda, ka nozīmīga loma ir arī filmu turpinājumu biznesa modelim. Latvijā notiek līdzīgi. Klases salidojums 2 ir Klases salidojuma (2019) turpinājums, pirmo filmu kinoteātros noskatījušies teju 81 000 skatītāju. Filmas saknes sniedzas dāņu un igauņu superpopulāro izklaides komēdiju pamatos. Secinājums – draiskiem pastāstiem par triju pusmūža puišu piedzīvojumiem piemīt universāls pievilcības spēks.

 

Dzīves labākie gadi

@@@@

Režisors Klods Lelušs. Lomās Žans Luijs Trentiņāns, Anuka Emē u. c.

Ja atminaties franču filmu Vīrietis un sieviete (1966), tās lipīgo melodiju, skaistos aktierus Anuku Emē un Žanu Luiju Trentiņānu, kuri uz ekrāna izdzīvoja kaislīgu mīlas stāstu, – dodieties uz kinoteātri Splendid Palace, kur rāda filmu Dzīves labākie gadi. Tā ir gan atgriešanās pagātnē, kuru režisors Klods Lelušs ir radījis, godinot savus aktierus, gan cieņpilns protests, spītējot nepielūdzamajam laikam. Jaunajā darbā ir izmantoti fragmenti no filmas Vīrietis un sieviete. Tās varoņi satiekas vēlreiz vairāk nekā pēc piecdesmit gadiem. 

 

Fantāziju sala

@@

Režisors Džefs Vodlovs. Lomās Megija Kjū, Maikls Penja, Lūsija Heila 

Rets piemērs, kā veiksmīgs TV seriāls tiek pārstrādāts kompaktākā formātā – filmā, kas paredzēta izrādīšanai kinoteātros. Filmas pamatā ir populārs kompānijas ABC veidots seriāls, kas tapis 1977.–1984. gadā. Eksotiska sala, uz kuras nokļūst grupiņa jauniešu, ir vide, kurā tiek iedzīvināti sapņi un fantāzijas. Taču nevainīgās rotaļas drīz pārtop vardarbīgā šausmu stāstā. Te ir kur izvērsties pazīstamajam aktierim Maiklam Penjam ļaundara lomā. Interesantākais filmā ir idilliskās vides un nejauko, brutālo norišu kontrasts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja