Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 14. VI - 21. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mīlot Pablo

@@@

Režisors Fernando Leons de Aranoa. Lomās Havjers Bardems, Penelope Krusa, Pīters Sārsgords u. c.

Pēdējā laikā zvaigžņu pāris Penelope Krusa un Havjers Bardems mīl filmēties kopā. Filmā Mīlot Pablo viņš tēlo Kolumbijas narkobaronu Pablo Eskobaru, viņa – populāru žurnālisti, vēlāk narkobarona mīļāko. Iespējams, tie, kuri bija aizrāvušies ar TV seriālu Narcos (2015), noskatoties šo filmu, teiks, ka neko jaunu nav uzzinājuši (filmas un seriāla pamatā ir Eskobara dzīves fakti), tomēr Mīlot Pablo būs saistoša gan trilleru, gan biogrāfisko filmu, gan melodrāmu cienītājiem. Nosaukumā akcentēta melodramatiskā stīga, kaut arī Eskobara neģēlības pamatīgi noēno liriku.

 

Viesnīca Artemīda

@@@

Režisors Drū Pīrss. Lomās Džodija Fostere, Stērlings K. Brauns, Sofija Butela u. c.

Vienīgā motivācija skatīties šo antiutopiju – kārtējo tuvās, baisās nākotnes vīziju (filmas darbība risinās ASV 2028. gadā) – ir tās galvenās lomas tēlotāja Džodija Fostere. Amerikāņu aktrise, kuru var dēvēt par XX gadsimta kino ikonu (Taksists, Jēru klusēšana u. c.), šajā filmā ir uzkrītoši "savecināta" un spēlē ekscentrisku sieviņu – medicīnas darbinieci, kura darbojas ekstremālos apstākļos (īpašā viesnīcā, turklāt viņas klienti ir ne mazāk ekstremāli un ekscentriski). Kālab Džodija Fostere piedalās šajā projektā, paliek neatbildēts jautājums.

 

Oušenas 8

@@@@

Režisors Gērijs Ross. Lomās Sandra Buloka, Keita Blānšeta, Anna Hetaveja u. c.

Elegants, atraktīvs nieks – ironiska aplaupīšanas filma, kuru no daudziem līdzīgiem šī žanra produktiem atšķir sieviešu spēks. Varam uzskatīt šo darbu par stratēģiski viedu Holivudas soli, reaģējot uz kustību #Me-Too un cīņu par sieviešu tiesībām kino industrijā. Lūk, vienkāršs gājiens, kā aplaupīšanas filmu, kurā ierasti darbojas puiši, pārvērst par aktuālu, komerciāli pievilcīgu un superpolitkorektu produktu. Šoreiz cīņā par lielo laupījumu (Ņujorkas Metropolitēna muzejā) dodas skaistas dāmas labu aktrišu izpildījumā. Prieks skatīties.

 

Četri balti krekli

@@@@@

Režisors Rolands Kalniņš. Lomās Uldis Pūcītis, Līga Liepiņa u. c.

Kinoteātris Splendid Palace aicina noskatīties Rolanda Kalniņa filmu Četri balti krekli, kura maijā tika no jauna atklāta pasaules kontekstā Kannu kinofestivālā. Filma ar savu jauneklīgo enerģiju, netradicionālo vizuālo risinājumu, montāžu, muzikalitāti un radošo brīvību precīzi iekļaujas 60. gadu Rietumeiropas kultūras strāvojumos un ir gara līdziniece jaunā viļņa filmām. Ir vērts noskatīties filmas restaurēto versiju uz lielā ekrāna, lai sajustu 60. gadu Rīgas garu un sastaptos ar skaistiem, brīviem cilvēkiem Ulda Pūcīša un Līgas Liepiņas veidolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja