Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ditas Rietumas kino izlase: 16.II - 23.II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Komivojažieris @@@@

Režisors Asgars Farhadi. Lomās Šahabs Hoseini, Taranē Alidosti, Babaks Karimi

Šķiet, pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas Latvijas kinoteātru repertuārā ir nonākusi Irānā tapusi filma. (Vairāku irāņu režisoru darbi gan ir demonstrēti Latvijā notiekošajos kinofestivālos.) Asgara Farhadi Komivojažieris šogad ir nominēts Oskaram. Šī ir niansēta psiholoģiska drāma, kurā izspēlēts arī amerikāņu dramaturģijas motīvs – galvenie varoņi ir iesaistīti Artura Millera lugas Komivojažieris iestudējumā. Režisora prasme sabiezināt dramatiskas norises līdz trillera cienīgai spriedzei ir jūsu emociju un pieredzes vērta.

 

Pārtapšana @@@

Režisors Stīvens Šeinbergs. Lomās Nomi Rapasa, Pēters Stormare, Kerija Bišē

Ekspresīva filma, kas cenšas apvienot fantastikas un spriedzes elementus, turklāt flirtē ar kukainīšiem – zirnekļiem – un bailēm no tiem (arahnofobija). Pārliecinošāka par visiem iepriekšminētajiem elementiem gan ir zviedru aktrise Nomi Rapasa (oriģinālā zviedru meitene ar pūķa tetovējumu), kura pašatdevīgi iejūtas jaunas sievietes, maza dēla mātes lomā. Filmas režisors Stīvens Šeinbergs līdz šim veidojis visai ekstravagantas filmas (Sekretāre/ Secretary (2002), Kažokāda/Fur (2006) ar Nikolu Kidmenu).

 

Klusēšana @@@@

Režisors Mārtins Skorsēze. Lomās Endrū GārfĪlds, Ādams Draivers, Laiems Nīsons

Mārtina Skorsēzes jaunākā filma paradoksālā kārtā ir nominēta tikai vienam Oskaram – par labāko operatora darbu. Filma vēsta par diviem katoļu priesteriem Japānā XVII gs. Lomās – Ādams Draivers (Džima Džarmuša Patersons) un Endrū Gārfīlds (nominēts Oskaram kā labākais aktieris par lomu Mela Gibsona kara drāmā Kauja pie Heksoridžas). Iespējams, šī nav izcilākā Mārtina Skorsēzes filma, taču viņš vismaz 50 gadu ir un paliek viens no dižākajiem amerikāņu režisoriem un kinovēstures patriotiem. Jāredz gan režijas klasiķa, gan aktieru dēļ.

 

Lauva @@@@

Režisors Gērts Deiviss. Lomās Devs Patels, Rūnija Mara, Deivids Venhems, Nikola Kidmena

Lauva ir nominēta sešiem Oskariem, to vidū arī gada labākās filmas kategorijā. Lauva pēc ilgāka laika ir radoši reabilitējusi Nikolu Kidmenu – viņa izvirzīta Oskaram par otrā plāna lomu, tāpat kā indiešu izcelsmes aktieris Devs Patels. Aizkustinošs stāsts par savas patības un identitātes meklējumiem, kurus izdzīvo jauns puisis – kāda Austrālijas pāra adoptēts bērns –, kurš nolēmis atrast savus īstos vecākus. Pārliecinoša Austrālijā dzimušā reklāmu un TV seriālu režisora Gērta Deivisa ienākšana kino.

Top komentāri

elab
e
"The salesman" tā pati irāņu bļaustība un histēriska nagu staipīšana pret debesīm kas "A separation". Ja iecienīti meksikāņu un turku seriaļi, tad emocijas tiešām garantētas, bet nevajag to saukt par kino.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja