Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase: 21. VI - 28. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Pilnīga skaistule

@@@

Režisori Ebija Kona, Marks Zilveršteins. Lomās Eimija Šūmere, Mišela Viljamsa, Rorijs Skovels u. c.

Šīs Holivudas komēdijas humāno intonāciju un jautrību nodrošina komiķes Eimijas Šūmeres pašpārliecinātība un spēja radīt pilnasinīgu raksturu, ar kuru aicinātas identificēties daudzas sievietes. Filmas varone Renē, kuru nomocījuši padomi, kā ieturēt slaido līniju, bankrotē veselīga dzīvesveida priekšā, tad dabū pa galvu un pēkšņi ne tikai sajūtas kā skaistumkaraliene, bet tā arī uzvedas. Protams, viss šķietami daiļuma standartiem neatbilstošās meičas dzīvē sāk iet no rokas. Ticēsim dakteriem un Holivudai, ka viss ir "mūsu galvā" un atliek tikai "dabūt pa galvu"...

 

Divas astes

@@

Režisori Natālija Ņilova, Viktors Azajevs 

Jāņu nedēļa nav tas labākais laiks, lai pievērstos kino vērošanai tumšās zālēs. Kino izrādītāji to apzinās un dozē jaunumus, tomēr jaunumi ir. Viens no tiem – animācijas filma Divas astes. Globalizācijas laikmetā robežas izzūd, un šo banālo tēzi labi raksturo šis darbs, kas izskatās kā tipisks Holivudas produkts, kaut realitātē tā ir Krievijā veidota animācijas filma, kurā izmantotas atsauces uz populārām amerikāņu filmām. Tomēr sižetiski un tehniski šis vēstījums par runci un bebru, kuri dodas cīņā ar citplanētiešiem, ir visai pieticīgs piedāvājums.

 

Mana dzīve

@@@

Režisors Aleksejs Lukaņovs. Lomās Aļona Babenko, Makars Zaporožskis, Pāvels Trubiners u. c. 

Vēl viens nedēļas jaunums, kas tematiski pieskaņots futbola kaislībām. Stāstā par maza puikas Serjožas ceļu līdz savai sapņu spēlei – futbolam – netrūkst sentimenta, patosa un pārspīlēta melodramatisma, kas tiek panākts, konfrontējot jau izaugušā varoņa pienākumu (un fanātisko mīlestību pret futbolu) un jūtas (attiecības ar daiļu blondīni, kurai nav viegli paciest konkurenci ar mīļotā aizraušanos – sportu). Galvenajā lomā – simpātiskais Makars Zaporožskis, taču jaunā režisora Alekseja Lukaņova filmai pietrūkst patiesuma un ticamības.

 

Līgo izlase interneta vietnē filmas.lv

Laiku pa laikam, īpaši svētku reizēs, par sevi liek atgādināt Latvijas filmu platforma un datubāze filmas.lv – kad tiek īpaši papildināts tajā skatāmo filmu klāsts. Līdzās tematiski draiskajai Latvijas filmu klasikai Īsa pamācība mīlēšanā pie skatītājiem (internetā) dodas jaunā režisora Jāņa Ābeles diplomdarba filma Ar kājām gaisā (viņš patlaban filmē savu pilnmetrāžas debiju Jelgava 94), kā arī Askolda Saulīša filma Astoņas zvaigznes, kura ir viena no simtgades programmas filmām. Ir arī citi jaunumi. Filmas šajā vietnē ir skatāmas legāli un bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja