Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 25. X - 1. XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Līgava sarkanā

@@@@

Režisore Dorotija  Ārznere. Riga IFF seanss kinoteātrī Splendid Palace 25.X plkst. 18

Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) programmā Popkorna Venera tiek demonstrēta feministu ikonas, Holivudas klasiķes Dorotijas Ārzneres (1897–1979) režisētā filma ar 30. gadu sekssimbolu Džoanu Krofordu galvenajā lomā. Ārznere bija teju vienīgā sieviete, kura nodarbojās ar režiju Holivudas zelta laikmetā 30.–40. gados. Viņas filma Līgava sarkanā ir klasiskā Holivudas stila paraugs, tā ir sociāla komēdija, kurā jauna dziedātāja piekrīt eksperimentam – notēlot bagātnieci līdzīgo izredzēto lokā.

 

Annas karš

@@@@

Režisors Aleksandrs Fedorčenko. Riga IFF seanss kinoteātrī Splendid Palace 25.X plkst. 20.30

Aktuāls Riga IFF piedāvājums – krievu režisora Aleksandra Fedorčenko filma, kura formāli būtu definējama kā holokausta drāma. Ir 1941. gads. Galvenā varone Anna ir sešus gadus veca meitene, kura izdzīvojusi masu slaktiņā. Viņas vecāki nogalināti, viņa pati izrāpojusi no līķu kaudzes un dzīvo, slēpdamās neiedomājamos apstākļos. Annas lomā – fenomenālā Mata Kozlova, kura filmā nepasaka ne vārda. Aleksandrs Fedorčenko ir viens no talantīgākajiem Krievijas vidējās paaudzes režisoriem, kuram pa spēkam ir radīt gan spriedzi, gan poētisku vispārinājumu.

 

Elpa marmorā

@@@

Režisore Ģiedre Beinorjūte. Riga IFF seanss kinoteātrī Splendid Palace 26.X plkst. 18

Elpa marmorā ir lietuviešu un latviešu kopīgi uzņemta filma. Tās veidotāja Ģiedre Beinorjūte tiek uzskatīta par vienu no interesantākajām jaunās paaudzes režisorēm. Filmas pirmizrāde notika Karlovi Varu kinofestivālā, kas ir kvalitātes zīmogs šai nopietnajai drāmai par adopcijas tēmu. Darbība notiek ģimenē, kurā ienācis bērns no bērnunama. Konkurence adoptētā bērna un ģimenes atvases vidū rada dramatiskas blaknes. Režisore atzīstami tiek galā ar sarežģītu tēmu, viņa izvēlas nehronoloģisku vēstījuma struktūru. Vienā no lomām – Guna Zariņa.

 

Tēvs nakts

Režisors Dāvis Sīmanis. Lomās Artūrs Skrastiņš, Ilze Blauberga, Matīss Kipļuks u. c.

Dāvja Sīmaņa filma Tēvs Nakts, kas iekļauta programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, ir holokausta drāma, ko rosinājusi Žaņa Lipkes biogrāfija. Noliktavas strādnieks, arī nedaudz kontrabandists Lipke savas mājas pagrabā slēpa ebrejus nacistu okupētajā Rīgā. Šis projekts tapšanas gaitā ir transformējies – sākotnēji iecerētais vēstījums no Lipkes dēla skatpunkta ar darba nosaukumu Puika ar suni ir pārtapis filmā ar metaforisku nosaukumu Tēvs Nakts, tās galvenais varonis ir Artūra Skrastiņa pārliecinoši nospēlētais Žanis Lipke.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja