Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izsludināta pieteikšanās dokumentālo īsfilmu konkursam Latvijas kods. Latvija šodien

Latvijas Televīzija (LTV) līdz 21. februārim plkst.16 izsludinājusi pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam Latvijas kods. Latvija šodien, kas norisināsies jau septīto gadu, informēja LTV pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Šogad paredzēts atbalstīt vismaz piecu dokumentālo īsfilmu izveidi. 

Ik gadu projekta ietvaros tapušās filmas ir dokumentējušas norises Latvijas sabiedrībā caur dažādu indivīdu un sabiedrības grupu skatupunktu, tādējādi piedāvājot jaunas interpretācijas par šodienas Latvijas realitāti. Konkursa mērķis ir gan rosināt dokumentālistu interesi par aktuālām sabiedriskām norisēm, gan veicināt viņu spēju apvienot analītisku skatījumu un māksliniecisku redzējumu īsa un kodolīga televīzijas dokumentālās īsfilmas žanrā.

Filmu cikls aktualizē tēmas, kas pelnījušas plašu sabiedrības ievērību. “Šogad aicinām stāstīt stāstus, kas fiksē tādus Latvijas kodus kā valstiskums, kultūru daudzveidība, mediju daudzveidība, vide un infrastruktūra, izglītība un zinātne un citus sabiedriski nozīmīgus jautājumus. Tāpat aicinām pieteikt svaigas interpretācijas par būtisku vēstures un nākotnes notikumu ietekmi uz šodienas Latvijas realitāti,” galvenos šī gada Latvijas koda meklējumu virzienus iezīmē LTV projekta vadītāja Zane Valeniece.

Projekts Latvijas kods ir nozīmīgs dokumentālo īsfilmu žanra attīstītājs Latvijā. Katru gadu ar filmu radošajām komandām strādā pieaicināti dokumentālā kino eksperti kā no Latvijas, tā ārvalstīm, palīdzot filmu veidotājiem to tapšanas procesā. “Būtiski, ka projekts nostiprina sadarbību starp kino nozares neatkarīgajiem producentiem un sabiedrisko televīziju,” uzsver projekta vadītāja Zane Valeniece.  

Sešu gadu laikā ir tapušas 34 dokumentālas īsfilmas, kas katra no tām kalpo par nozīmīgām audiovizuālajām liecībām, nezaudējot savu aktualitāti. Iepriekšējo gadu laikā tapušās filmas iespējams noskatīties sabiedrisko mediju satura atskaņotājā replay.lv, bet portālā lsm.lv filmas skatāmas ar subtitriem angļu valodā.

Konkursā aicināti piedalīties gan sevi jau apliecinājuši kino profesionāļi, gan jaunie dokumentālā kino talanti. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā: http://ltv.lsm.lv/lv/konkursi/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja