Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Riga IFF pirms filmas Sapņu zeme seansa ar skatītājiem tiksies britu aktieris Viljams Moslijs

Pirmdien, 18. oktobrī, Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) viesiem būs iespēja dzirdēt britu aktiera Viljama Moslija ievadvārdus pirms filmas Sapņu zeme seansa plkst. 21.30. Filma, kas tikko izrādīta Venēcijas kino festivālā, vēsta par identitātes jautājumiem mūsdienu ASV.

Režisore un vizuālā māksliniece Širina Nešata, kurai Sapņu zeme sākusies kā fotoprojekts kopā ar irāņu mākslinieku Šoju Azari, šo satīru dēvē par Trampa, korporāciju un sociālo tīklu performances ēras produktu. Biļetes uz filmas seansu joprojām pieejamas Riga IFF mājaslapā.

Aktieris Viljams Moslijs, kurš filmā tēlo vienu no galvenajām lomām, atveido laikmetā aizsēdējušos romantiķi–dzejnieku, kurš ir iemīlējies filmas galvenajā varonē Siminā, šādi kļūstot par Amerikas nekurienes vientuļnieka parodiju.

Moslijs, kuru Latvijas skatītāji varētu atpazīt no lomām Nārnijas hronikas triloģijas filmām vai pasaulē slavenā amerikāņu seriāla The Royals, Latvijā uz laiku uzturas jauna projekta dēļ – aktieris attēlo rakstniecības klasiķi Edgaru Alanu Po šausmu filmā Ravens Claw.

Filmā Sapņu zeme, kas ir daļa no Riga IFF Retrospektīvas sadaļas The Rossellinis and the Century, Spilgtās Americana karikatūrās satiekas aktieri Mets Dilons, Izabella Rosellīni, Anna Ganna un daudzi citi. Tikmēr Siminas lomu iedzīvina Šeila Vanda – viena no zināmākajām irāņu izcelsmes aktrisēm. Daži viņu varētu atminēties kā hidžabas vampīrmeiteni no melnbaltā vesterna Meitene viena naktī dodas mājās (2014).

Kino baudīšanai patreizējos apstākļos ir jābūt iespējami drošai – rūpējoties par visu festivāla apmeklētāju drošību, Riga IFF klātienes seansi un pasākumi norisinās Ministru kabineta noteiktajā zaļajā drošības līmenī. Tos iespējams apmeklēt tikai ar:

  • sadarbspējīgu COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas ES digitālo sertifikātu (ar QR kodu)
  •  derīgu personas apliecību (pasi vai eID).

Dokumentu pārbaude tiks veikta pie ieejas pasākumu norises vietās. Visā kinoteātra teritorijā tiek pieprasīta distances ierobežojumu, masku lietojuma un dezinfekcijas pasākumu ievērošana.

Pilna festivāla programma, biļetes, festivāla abonements un detalizētāka informācija par gaidāmo atrodama mājaslapā: rigaiff.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja