Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gaismas pils atklāšana sola bagātīgu programmu apmeklētājiem

28. un 29. augustā ar iedzīvotāju Salasīšanos svinīgi tiks atklāta jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēka, savukārt 26. augustā notiks Dainu skapja atvēršana. Atklāšanas dienās_ Gaismas pilī _viesosies arī ēkas arhitekts Gunārs Birkerts.

"Mani priecē tas, ka kopš jaunās ēkas nodošanas ekspluatācijā LNB komanda ir rūpējusies par bibliotēkas saturu atbilstoši tās vērtībām, veidojot atvērtu, radošu telpu cilvēka garīgajai izaugsmei," Gaismas pils atklāšanai veltītajā preses konferencē akcentēja kultūras ministre Dace Melbārde.

"To pašu emocionālo toni, kas uzvirmoja Grāmatu draugu ķēdē, vēlamies īstenot lentes griešanā un Salasīšanās pasākumā. Lentes griešanā piedalījušies visdažādākie cilvēki – no 4 gadīgās meitenes Liepājā līdz simtgadniekam Smiltenē. Virtuālā griešana turpināsies līdz pat 13. septembrim. 95 lentes griešanas mirkļus varēs redzēt arī īpašā fotoizstādē Latvijas Dzelzceļa muzejā no 29. augusta. Šķēres kā simbolu dāvināsim dažādām institūcijām. Salasīšanās notiks Gaismas pils piegulošajā teritorijā, kur plecu pie pleca ar skatu uz vienu lielāko grāmatu Latvijas vēsturē," akcentē LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks.

Atklāšanas dienā, 28. augustā, bibliotēkā no plkst. 12 līdz plkst. 21 norisināsies Novadu diena. Bibliotēkas 2. stāvs būs atvēlēts Vidzemei; 3. stāvs – Latgalei; 4. stāvs – Kurzemei un lībiešiem; 5. stāvs – Zemgalei; 6. stāvs – Sēlijai. Novadu dienā plānotas visdažādākās aktivitātes, kurās iesaistīti no 400 līdz pat 500 dalībniekiem. Plkst. 13 un 18 uz īpaši veidotas Rampas skatuves, vietā, kur parasti norisinās krājumu pārvešana, Valmieras drāmas teātris rādīs izrādi [email protected].

28. augustā LNB oficiāli atvērs arī 8. stāvu, kurā atrodas Bibliotēku attīstības institūta telpas, bibliotēkas un informācijas un zinātņu lasītava, kā arī bibliotēkas mācību centrs.

29. augustā notiks Gaismas pils inaugurācijas ceremonija, kas vienlaikus būs arī LNB 95 gadu jubileja. Vakarā norisināsies "salasīšanās" - no plkst. 21 bibliotēkas apmeklētāji aicināti pulcēties bibliotēkas teritorijā, kur gluži kā Grāmatu draugu ķēdē, sastājoties plecu pie pleca, uz liela ekrāna būs iespēja lasīt Latvijā pazīstamu dzejnieku darbus. Vēlāk dzeju aizstās dziesmas, tādējādi aicinot klātesošos vienoties dziesmā. Pasākums būs vērojams arī LTV1 tiešraidē.

LNB pārstāvis Augusts Zilberts uzsver, ka liela daļa no pasākumu laikiem vēl var mainīties.

Vairāk informācijas šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja