Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Juras laikmeta parka atgriešanās

"Uz spēles likts daudz – arī pirmās filmas atstātais mantojums," saka jaunās filmas aktieris Kriss Prats

Amerikāņu aktierim Krisam Pratam aizvadītais gads bijis īpaši veiksmīgs - ar savu komiķa talantu, kuru skatītāji jau novērtējuši seriālā Parki un atpūtas zonas/Parks and Recreation, viņš iekarojis arī Marvel komiksu pasauli filmā Galaktikas sargi/Guardians of the Galaxy. Jūnija sākumā pirmizrādi piedzīvo jaunākā Juras laikmeta parka franšīzes daļa, kurā K. Pratam atvēlēta viena no galvenajām lomām. "Skarbais čalis," - tā savu varoni filmā Juras laikmeta pasaule raksturo aktieris. Viņa atveidotais Ouens Greidijs Juras laikmeta atrakciju parkā pēta plēsīgo dinozauru velosireptoru uzvedību, un vīrišķīgajam avantūristam izdevies kļūt par šo mežonīgo radību barvedi. Intervijā, kas tapusi studijā Universal Pictures, Kriss Prats stāsta par filmas Juras laikmeta pasaule uzņemšanu.

Pirms vairākiem gadiem jūs pajokojāt par iespēju tēlot Juras laikmeta parkā. Kāda ir sajūta, galu galā piedaloties filmas turpinājumā?

Tas patiešām bija pravietiski, es pat izteicos, ka būs Juras laikmeta parks 4! Tas ir gluži kā grāmatā Noslēpums - tu noskaties video, un vēlēšanās piepildās. Es biju 13 gadu vecs, kad noskatījos pirmo filmu, un tā mani uzrunāja īstajā brīdī, radīja īssavienojumu manā iztēlē, jo bija ideāls aizraujošu notikumu un zinātnes apvienojums. Filma padarīja iespējamu ideju par to, ka dinozauri staigā pa pasauli, un tas tolaik šķita tik reāli. Juras laikmeta parks bija novatoriska filma ar lielisku mūziku, fantastiskiem vizuālajiem efektiem, brīnišķīgiem varoņiem un kļuva par notikumu. Par to zināja visi. Atceros, ka noskatījos reklāmas rullīti un nodomāju: "Kas tas ir?!" Laiku pa laikam top kāda filma, kas sajūsmina skatītājus. Kopš šīs tapšanas pagājuši 22 gadi, un tā joprojām nav zaudējusi aktualitāti. Tāpēc ir tāda sajūta, ka pienācis laiks atkal pievērsties šim tematam. Sižets ir saistīts ar tēmām, kas nepastāvēja 90. gadu sākumā, kad klajā nāca pirmā filma, piemēram, nespēja sajūsmināties par zinātnes brīnumiem, kas tiek radīti mums visapkārt.

Veidojot šādu filmu, ir daudz gaidu un liels spiediens. Vai jūs to manījāt?

Mēs sākām darbu, ticēdami, ka uzņemsim labāko filmu, kāda jebkad radīta, jo uz spēles likts daudz, runājot ne vien par izdošanos, bet arī par pirmās filmas atstāto mantojumu. Šis zīmols cilvēkiem ir ļoti īpašs. Studijai Universal bija ļoti svarīgi izrādīt cieņu sākotnējās filmas faniem.

Filmas uzņemšanai tika atjaunots pirmajā redzamais apmeklētāju centrs. Kā tas bija - darboties oriģinālas filmas dekorācijās?

Kad tur iegājām pirmoreiz, viss bija apsūnojis, uz grīdas bija redzams skelets, kas bija palicis pāri no pirmās filmas velosireptoru uzveiktā tiranozaura, visapkārt 20 pamestības gadu zīmogs. Tas bija neaizmirstams mirklis. Ir daži fantastiski Spīlbergam raksturīgi vizuālie efekti, ko mēs izmantojām arī šīs filmas uzņemšanā, piemēram, kad es izlecu no mašīnas, bet tā palecas gaisā un avarē. Mēs vērojām, kā šī epizode tiek veidota pa daļām un cik ļoti tā atgādina Indiana Džonsu vai sākotnējo Juras laikmeta parku. Izmantotas arī dažas novatoriskas tehnikas. Ir baiļpilno gaidu un sižeta nepārtrauktības elementi - viss, kas ir ļoti mūsdienīgs un ko šodien sagaida no filmām. Kad cilvēki skatīsies šo filmu nākotnē, viņi redzēs, ka šī ir filma mūsu paaudzei.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 9. jūnija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja