Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Antons Korbijns uzņem jaunu filmu

Slavenais fotogrāfs Antons Korbijns Latvijā daudziem būs pazīstams, jo sevišķi Prāta vētras faniem: ne katru dienu pasaulē atzīts fotomākslinieks piekrīt veidot Eiropā mazzināmas muzikālās brigādes (neērti lietot vārdu popgrupas) diska vizuālo konceptu. Daudzi pamanīja arīdzan to, ka fotogrāfs no "nekustīgu bilžu" radīšanas pārorientējās uz "kustīgo tēlu" (moving images) pasauli, proti, - kino.

Un tomēr – brīnišķīgā, depresīvi poētiskā Korbijna pilnmetrāžas debijas spēlfilma Kontrole/Control (2007) patiesībā bija stingra pozicionēšanās nevis kinematogrāfā "kā tādā", bet tieši režisora darbā ar aktieriem un literāru scenāriju. Jo Korbijns jau kopš 1988. gada nodarbojas ar visdažādākajām profesijām kinematogrāfā – viņš ir bijis gan aktieris, gan operators, gan producents, gan specefektu meistars, gan režisors video klipiem, kas reizēm – kā gadījumā ar platēm U2 Achtung Baby vai Depeche Mode Devotional – pēcāk pārtapa "normālā" muzikālajā filmā – gan DVD, gan ekrāna versijās.

Nu top Korbijna nākamā  spēlfilma, īsta žanra odziņa – trilleris Amerikānis/The American. Ar Holivudas pirmā līmeņa zvaigznes – Džordža Klūnija – piedalīšanos. Galvenajā lomā.

3. oktobrī Itālijā  sākusies filmēšana trillerim pēc Martina Būta romāna – bestsellera Varen diskrētais kungs/A Very Private Gentleman, kas stāsta par Misteru Džeku – profesionālu slepkavu, vientuļnieku, kuram Zviedrijā jāpaveic kārtējais rutīnas darbiņš, taču, kā jau bija gaidāms, kaut kas notiek ne tā, kā bija ieplānojis šis nāves profesionālis. Džekam nākas uz laiku paslēpties mazā Itālijas ciematiņā (nē, nē, Klūnija slavenā un "paparaču" apsēstā privātmājiņa Komo ezera krastā netiks nodarbināta masu skatos...), kur pie diskrētā kunga pāraudzināšanas ķeras beļģu skaistule Matilde (aktrise Tekla Roitena no Reiz Brigē). Oi, bet šī Matilde grib nevis pavest simpātisko kungu, bet gan... kopā ar viņu ražot ieročus! Apjēdzis, ka dzīvē ir pavisam sapiņķējies, Džeks glābiņu savai noklīdušai dvēselei meklē pie vienas kārtīgas itāļu ģimenes – vietējās katoļu draudzes mācītāja un viņa skaistās meitas Klāras (lomā Mikeles Plačido meita Violante).

Visu šo jezgu ar prieku producē  Focus Features un sola, ka jau nākamā gada pavasarī gan Džordža Klūnija, gan Antona Korbijna talanta cienītājus gaida aizraujošs pārsteigums. Ziņu par to, vai Prāta vētra filmā dziedās kādu itāļu dziesmiņu, gan mums nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja