Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atklāj Rainim un Aspazijai veltītu projektu #domasspēks

7. janvārī Latvijas prezidentūras tīmekļa vietnē www.eu2015.lv publicēta projekta #domasspēks pirmā epizode, kas iepazīstina ar gaidāmo īsfilmu sēriju, kas veltīta Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai, informēja Jura Podnieka studijas pārstāve Marta Kontiņa.

Projekts #domasspēks iepazīstina Eiropu ar Raini un Aspaziju un viņu idejām. Katrā Eiropas Savienības dalībvalstī latviešu literatūras dižgaru domas atklāj kāda ievērojama personība, piemēram, Zviedrijā TV zvaigzne Pērs Morbergs, Somijā Helsinku bīskape Irja Askola, bet Lietuvā Lietuvas Nacionālā Drāmas teātra aktieri Tads Grīns un Toma Vaškevičūte.

Raiņa un Aspazijas lomās īsfilmu sērijās iejūtas mūziķis Goran Gora un Latvijas Televīzijas kultūras ziņu vadītāja Eva Ikstena-Strapcāne.

"Abiem ar Goran Gora šī bija savdabīga pieredze – gan kļūt 30 gadus vecākiem, gan izkopt tā laika gaitu, domas, sapludinot ar tagadni," stāsta Eva Ikstena- Strapcāne. "Brīžiem pat runāt sākām dzejā. Mēs caur savu pieredzi stāstījām par Raini un Aspaziju, paši kļūstot par viņiem un piedzīvojot viņu notikumus. Izrādās, ka Goran Goram Raiņa citāts bija viedtālrunī, savukārt es uzgāju jau aizmirstu dziesmu, ko sarakstīju ar Aspazijas vārdiem. Nejauši vai jauši katram no mums ir stāsts par Aspaziju un Raini."

Turpmāk pusgada garumā katru nedēļu interesenti varēs iepazīties ar jaunu projekta sēriju. Kopumā tiks izveidotas 29 īsfilmas – pa vienai katrā ES dalībvalstī un ievada filma. Īsfilmas veido Jura Podnieka studija, režisors Olafs Okonovs, operators Aleksandrs Grebņevs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja