Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltijas pērle demonstrēs Eiropas kinoakadēmijas un Oskara balvām nominētas filmas

Astoņas no kinofestivāla Baltijas pērle programmā iekļautajām filmām nominētas prestižajām Eiropas kinoakadēmijas balvām, bet trīs kinodarbi cīnīsies par Oskara godalgām. Dažas no minētajiem filmām festivālā vēl iespējams noskatīties kinofestivālā Baltijas pērle, portālu Diena.lv informē _Baltijas pērles _pārstāvji.

Andreja Zvajginceva filma Jeļena, kas jau saņēmusi Kannu kinofestivāla īpašo balvu un guvusi atzinību daudzos Eiropas festivālos, tiks demonstrēta 21. septembrī plkst. 17.30 kinoteātrī Splendid Palace.Pedro Almodovara Āda, kurā es dzīvoju, kas tika nominēta Kannu Zelta palmas zaram un ir izvirzīta gan ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars, gan Eiropas Kinoakadēmijas balvai Fēlikss, tiks demonstrēta 21. septembrī plkst. 20:50 Rīgas Kongresu namā.Susannes Bīras Labākā pasaulē, kas jau saņēmusi gan Oskara balvu, gan Zelta globusa godalgu kā labākā ārzemju filma, pretendē arī uz Eiropas kino balvu. Šo filmu var noskatīties 22. septembrī plkst. 20.30 Rīgas Kongresu namā.Larsa fon Trīra Melanholija, kas godalgota Kannu kinofestivālā, tiks demonstrēta 23. septembrī plkst. 18:40 Rīgas Kongresu namā.Bēla Tarra Turīnas zirgs - ungāru intelektuālā kulta režisora filma, kas pretendē uz abām kino balvām, tiks demonstrēta vienīgajā seansā 25. septembrī Splendid palace.Mišela Hazanavičusa Mākslinieks, kas tika izraudzīta festivāla Baltijas pērle atklāšanai, arī ir nominēto kinodarbu vidū un, ievērojot skatītāju vēlmes, tiks demonstrēta atkārtoti 25. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja