Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltijas pērle piedāvā kino maratonu visas nakts garumā

23. septembrī kino festivāls Baltijas pērle Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē piedāvās kino maratonu visas nakts garumā, portālam Diena.lv pavēstīja Baltijas pērles organizatori. _Kino neprāta naktī _no plkst. 24 līdz pat rīta ausmai būs iespēja noskatīties trīs festivāla filmas par vienas cenu.Filmas Bordelis Apolonīda, kuru Baltijas pērles rīkotāji gan ir pārdēvējuši par Publisko namu, idejas autors un realizētājs ir galvenais franču kino „pornogrāfs” Bertrāns Bonello. Filma tika iekļauta šī gada Kannu kinofestivāla konkursa skatē.

Filmas sižeta pamatā ir Lauras Adleres romāns Parīzes publisko namu ikdiena. Filmā režisors pēta prostitūciju no vēsturiskajām pozīcijām un šo pētījumu gaitā saskata nepārprotamas paralēles ar kino stāvokli mūsdienu sabiedrībā.

Kino neprāta naktī būs skatāma arī filma Es vēlos vairāk – Silvio Soldīni atveidotā varone svaidās no mīļākā pie vīra. Reiz uzkāpusi uz laulības pārkāpšanas slidenās takas, tumšo pavešanas un valdzinājuma spēku sagūstīta, viņa nespēj veikt galējo izvēli.

Savukārt Aleksandra Zeldoviča un Vladimira Sorokina filma Mērķis stāsta par 2020. gada Krieviju ar visām no tā izrietošajām sekām. Filmā izmantota nenormatīvā leksika un iekļautas visnotaļ nekautras ainas ar intīmām detaļām.

Biļetes jau pieejamas Biļešu serviss tirdzniecības vietās un festivāla centrā Rīgas Kongresu namā.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar sinhrono tulkojumu audio austiņās. Rīgas Kongresu nams diemžēl nenodrošina audio austiņas, tāpēc, lai varētu noklausīties filmu sinhrono tulkojumu, festivāla rīkotāji lūdz skatītājus savlaicīgi parūpēties par austiņu (standarta 3,55 mm kontaktspraudnis) iegādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja