Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Durvis vērs pirmais āra kinoteātris Rīgā Kino pagalms

No 5. jūlija Rīgā, Blaumaņa ielā 20 durvis vērs Kino pagalms – jauna āra kino terase pašā pilsētas centrā, informēja projekta pārstāve Zane Ozola.

Kino pagalms ir pirmais āra kinoteātris Rīgā, kurš piedāvās lielisku filmu pieredzi labākajā kvalitātē - kino zelta laikmeta pērles, kulta filmas un retrospektīvas programmas, izmeklēts humors un jaunākie blokbāsteri, aizliegtās filmas un kinematogrāfa skandāli – tas viss 7 dienas nedēļā visu vasaru.

Jau jūlija repertuārs piedāvā sekot meistarīgi veidotiem sižeta pavērsieniem dažādu žanru un tēmu lentēs. Skatītājus sagaida incognito piedzīvojumi ar laikmetīgās mākslas huligānu Benksiju filmā Izeja ir caur dāvanu veikalu (Exit Through the Gift Shop), eksistenciāls ceļojums dokumentālā kino šedevrā Svētība (Baraka), Sniegbaltīte (Blancanieves), kuras stāsts nu norisināsies toreadoru Seviļā. Varēs ļauties ģeniāla prāta valdzinājumam Martina Skorsēzes retrospekcijas programmā, kā arī neatvairāmās Odrijas Hepbernas elegancei Brokastis Tifānijā (Breakfast at Tiffany's), un pieņemt franču estētisko izaicinājumu Bordelī Apolonīda (L'Apollonide (Souvenirs de la maison close)).

Šī mēneša Kino pagalma repertuāru sagatavojuši Igaunijas labākie kino jomas speciālisti sadarbībā ar Black Nights Film festivāla programmas autoriem. Daļa no jūlijā izrādītajām filmām piedzīvos Latvijas pirmizrādi.

Filmas tiks demonstrētas ar autentisku 35 mm lentu un digitālo Christie’s 15000 ANSI projektoru uz ekrāna, kas īpaši paredzēts lietošanai ārpus telpām. Labāko skaņas kvalitāti nodrošinās Latvijai unikāla skaņu sistēma - Silent Cinema/Disco Wi-Fi bezvadu austiņas, kuras tiks piešķirtas katram skatītājam personiskai lietošanai seansa laikā. Tās garantē augstas kvalitātes skaņu, ļauj pielāgot sev vēlamo skaļumu un sarunāties ar draugiem, netraucējot citiem.

Filmas tiks demonstrētas ar latviešu un krievu subtitriem.

Visu dienu Pagalmā darbosies kafejnīca un bārs, piedāvājot iespēju ieturēt vieglas pusdienas, kā arī izbaudīt saulaino terasi, malkojot vasarīgus dzērienus. Sāna terase un kafejnīcas zona ir aprīkota ar saulessargiem - viegls lietus netraucēs baudīt kino un pēc tam uzkavēties ilgāk, daloties iespaidos par redzēto ar draugiem.

Kino pagalms ir atvērts darba dienās no plkst. 12, brīvdienās no 17.

Jūlijā visi filmu seansi sākas plkst. 23.30, vasaras gaitā, sekojot saulei, filmas sāksies agrāk, kad satumsīs.

Vairāk informācijas: www.kinopagalms.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja