Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Eiropas koru sadziedāšanās koncerts tiešraidē no Vīnes

Pirmoreiz LTV1 tiešraidē būs vērojams Eiropas labāko jaukto koru sadziedāšanās koncerts Eiropa dzied! no Vīnes, kurā Latviju pārstāvēs nacionālā konkursa uzvarētājs koris Sōla, informēja LTV pārstāve Laura Brokāne.

"Latvijas iedzīvotājiem tā būs nebijusi iespēja vienkopus redzēt Eiropas izcilo koru uzstāšanos. Tiešraidē no Vīnes 9.maijā no plkst. 22 līdz 0.00 Eiropas dienai veltītais koncerts apvienos dziedātājus Vīnē un Rīgā," uzsver LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. No Vīnes notiks tiešā pieslēgšanās kultūras vasarnīcai Esplanāde 2014.

Krāšņais koncerts, kurā piedalīsies labākie jauktie kori no Lietuvas, Somijas, Horvātijas, Bulgārijas, Francijas, Vācijas, Austrijas un Latvijas, Vīnes rātslaukumā atklās prestižo Vīnes mūzikas festivāla nedēļu un tiks pārraidīts visās minētajās dalībvalstīs. Līdzās citām Eiropas Savienības valstīm arī Latvija tika aicināta izvēlēties vislabāko jaukto amatieru kori valsts pārstāvēšanai šajā Eiropas koru sadziedāšanās pasākumā.

9.martā Latvijas Televīzijas, Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) un nodibinājuma Rīga 2014 rīkotajā Latvijas koru sacensībā Latvija dzied! piedalījās 2013.gada XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētku Koru konkursa Koru kari uzvarētāji, no kuriem žūrijas un skatītāju lielāko atzinību un ceļazīmi dalībai festivālā ieguva Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sōla ar māksliniecisko vadītāju, diriģentu Kasparu Ādamsonu priekšgalā.

"Prieks, ka arī Vīnē būs iespēja uzstāties kopā ar ļoti augstas raudzes koriem no Eiropas. Koncerta organizatoriem tika iesūtītas divas konkursā atskaņotās dziesmas un pāris tautasdziesmu, ko varētu izpildīt nozīmīgajā notikumā. Sōlai par pārsteigumu tika izvēlēta grupas Pērkons dziesmas Mēs pārtiekam viens no otra versija,"  stāsta kora Sōla mākslinieciskais vadītājs, diriģents Kaspars Ādamsons.

"Šobrīd, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta un Pasaules koru olimpiādes mājvieta, ir svarīgi vēlreiz Eiropai un visai pasaulei atgādināt par Latvijas koru augsto māksliniecisko kvalitāti un unikālo Dziesmu svētku tradīciju. Ļoti ceru, ka projekts Europa Sings (Eiropa dzied) turpmāk kļūs ikgadēju pasākumu, parādot dažādu valstu kora mūzikas krāsainību. Korim Sōla dalība Vīnē ir kā kvalitātes novērtējums un balva par viņu ilgstošo darbu," komentē diriģents, 8.Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags, kurš 9.maijā diriģēs Eiropa dzied notikumam veltītu koncertu kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014.

Nodibinājums Rīga 2014, LNKC un LTV aicina Latvijas koru sacensību Latvija dzied! dalībniekus, Rīgas koru dziedātājus un skatītājus sadziedāties un visiem kopā vērot koncertu no Vīnes, piedzīvojot pieslēgšanos Rīgai Esplanādē. Tā būs iespēja būt klāt brīdī, kad Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta sveiks Vīnes koncerta dalībniekus un televīzijas tiešraides skatītājus visā Eiropā. Kultūras vasarnīcā skatītāji aicināti pulcēties jau no plkst. 19, kad notiks muzikāla saruna ar diriģentu Romānu Vanagu.

Eiropas valstu labāko jaukto koru sadziedāšanās pasākumu Eiropas Raidorganizāciju apvienība organizē ar mērķi aktualizēt Eiropas koru kultūras tradīcijas iespējami plašākā auditorijā, veicinot sadarbību un stimulējot vēlmi izzināt dažādo Eiropas valstu kultūras mantojumu. LTV tiešraidi vadīs žurnālisti Karīna Rubene un Edgars Raginskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja