Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivāls Baltijas pērle šogad nenotiks

Šogad nenotiks starptautiskais kinofestivāls Baltijas pērle, kas tradicionāli norisinājās septembrī, piedāvājot gan plašu filmu programmu, gan iespaidīgas klasisko filmu kolekcijas.

"Jā, festivāla šogad nebūs," apstiprina tā organizētāja Marina Ļipčenko, kā iemeslu minot finansējuma trūkumu. "Esam saņēmuši no Rīgas Domes 15 000 latu, no Kultūrkapitāla fonda 5000 latu – tas arī ir viss pieejamais finansējums, kura ir daudz par maz kvalitatīva festivāla sarīkošanai," paskaidro Marina Ļipčenko. Viņa min, ka viss šis finansējums faktiski tiktu izlietots,  īrējot kinoteātri Splendid Palace un Kongresa nama zāles, savukārt filmu tiesību pirkšanas, filmu transporta, tulkošanas un citi izdevumi būtu jāuzņemas festivāla organizatoriem bez garantijas, ka šie izdevumi tiks atpelnīti ar biļešu pārdošanu.

"Domāju, ka pēc gada Baltijas pērle tomēr būs, turklāt uzskatu, ka festivālam ir laiks mainīties, lai tas savā pastāvēšanas trešajā gadu desmitā varētu piedāvāt ne tikai filmu skati, bet arī konkursa programmu un citas aktivitātes, kas raksturo kvalitatīvu festivālu," stāsta Marina Ļipčenko. Uz jautājumu, kā tiks izlietots finansējums, kas jau ir piešķirts 2013. gada festivāla rīkošanai, M. Ļipčenko cer, ka attiecīgās organizācijas (Rīgas Dome un Kultūrkapitāla fonds) ļaus šo finansējumu izlietot 2014. gada festivāla sagatavošanai.

Jāpiezīmē, ka vairākus gadus festivāls Baltijas pērle un Arsenāls cīnījās par skatītāju uzmanību un filmām, jo notika teju vienlaikus – septembrī. Diemžēl Arsenāla pašlikvidēšanās un konkurences neesamība kinofestivālu vidē nav veicinājusi kvalitatīvu festivālu attīstību.

Visaptveroša festivāla, kas iepazīstinātu ar aktuālajām pasaules kino tendencēm, Latvijā 2013. gadā nebūs. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja