Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Gaidāma filmas Modris Latvijas pirmizrāde

Ceturtdien, 23. oktobrī, plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace notiks Jura Kursieša debijas filmas Modris oficiālā pirmizrāde ar režisora un aktieru piedalīšanos, informēja filmas pārstāve Zane Peneze.

Uz filmas pirmizrādi Splendid Palace iespējams arī iegādāties biļetes. Pēc filmas plkst. 21.30 skatītāji aicināti uz filmas ballīti klubā Vecrīga Vaļņu ielā.

Modris ir patiesos notikumos iedvesmots stāsts par pusaudzi, kura samilzušais konflikts ar māti noved līdz tiesu darbiem. Pēc tam Modris nolemj atrast tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis.

Filma nominēta septiņām nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps balvām, tostarp kā labākā spēlfilma un debijas filma, kā arī labākais režijas darbs. Filmas galvenās lomas atveidotājs, neprofesionālais aktieris Kristers Pikša nominēts labākā aktiera balvai. Rēzija Kalniņa un Januss Johansons balvai izvirzīti kā labākie otrā plāna aktieri, savukārt Emīlija Eglīte kā labākā grima māksliniece. 

Jura Kursieša debijas pilnmetrāžas kinofilmu atzinīgi novērtējuši arī pasaules kino profesionāļi - filma tika iekļauta prestižā Toronto filmu festivāla programmā, savukārt A klases Sansebastjanas kinofestivālā Spānijā Modris saņēma Īpašo atzinību (Special mention).

Sākot ar piektdienu, 24. oktobri, filma Modris tiks rādīta kinoteātros Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Talsos, Valmierā, Smiltenē, Siguldā, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī. Ar VAS Latvijas Dzelzceļš atbalstu filmas veidotāji visā Latvijā rīkos arī īpašus seansus skolēniem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja