Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grāmatu valstība Ķīpsalā

Ķīpsalā no 3. līdz 5. martam lasītājus gaidīs Latvijas Grāmatu izstāde 2023, kas piedāvās tikties ar rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas notikumos, iepazīties ar jaunumiem, mainīties ar grāmatām un iegādāties tās par īpaši izdevīgām cenām.

Gadskārtējā grāmatu parādē piedalīsies visi Latvijas nozīmīgākie grāmatizdevēji. Latvijas Grāmatu izstādē 2023 būs daudzpusīga izstādes kultūras programma – trīs dienas uz Galvenās skatuves varēs baudīt autoru priekšlasījumus, grāmatu atvēršanas svētkus, diskutēt par aktualitātēm un iegūt sen kārotos autogrāfus.

 

Sarunas ar autoriem

3. martā plkst. 14 uz diskusiju par bēgļa tēmu Latvijas vēsturē Viņi – atkal ceļā aicina grāmatu autore Anna Žīgure un izdevniecības Latvijas mediji direktore Evija Veide. Plkst. 15 norisināsies saruna MIRDADA grāmata – mūsdienu garīgās literatūras klasika, kurā piedalīsies tulkotāja Ilze Pavasare. Literatūras nozīme kurzemnieku ikdienā: ambīcijas, tradīcijas vai cilvēkfaktors? – uz šo jautājumu atbildēs kurzemnieki: Jana Egle, Gunita Lagzdiņa, Liene Gūtmane, Linda Zulmane, Guntis Tālers, Ingrīda Zaķe, Guna Roze, Inta Svaža, Ieva Samauska un citi. Vēl pirmajā izstādes dienā plkst. 17 interesenti ir aicināti uz lietuviešu rakstnieka Vida Morkūna grāmatas Ceļinieku stacijas atvēršanu, kur piedalīsies pats autors, tulkotāja Dace Meiere un publiciste Kristīne Ilziņa.

 

Diskusijas un jaunumi

4. martā plkst. 11 izstādē varēs apmeklēt 20. gadsimta Latvijas vēsture III un IV sējuma atvēršanas svētkus, kurā piedalīsies abu sējumu sastādītāja Daina Bleiere. Grāmatas Šis ir mākslas darbs atvēršana notiks plkst. 13, bet ar Ukrainas vēsturi saistītas bērnu grāmatas Sapņu spalva atklāšana – plkst. 14. Vēl sestdien norisināsies grāmatas Mums vajadzētu šķirties un dzejas krājuma Nestāsti prezentācijas. Rakstnieci Zani Nuts varēs satikt plkst. 15 sarunā Sievietes spēks un ceļš pie sevis. Savukārt plkst. 17 uz diskusiju par grāmatu Aristotelis. Runas māksla – Rētorika aicina Ilze Rūmniece, Līva Rotkale un citi rakstu un komentāru autori.

 

No sporta līdz blogeriem

Svētdien – 5. martā – Galvenās skatuves programmu plkst. 11 ar muzikālu sveicienu atklās komponists, dziesmu un tagad arī bērnu grāmatu autors Arturs Gruzdiņš. Plkst. 13 būs tikšanās ar zinātniskās monogrāfijas Sports Senajā Grieķijā un Romā sabiedrības spogulī autoru Valdi Segliņu un Latvijas Universitātes Akadēmiskā apgāda direktori Aiju Rozenšteini. Latvijas Grāmatizdevēju asociācija plkst. 14 piedāvā diskusiju Blogeru loma grāmatu popularizēšanā – par sadarbību ar izdevniecībām un to, vai blogeris ir "garainis, kas uzmet intereses burbuli", pamudinot lasīt un apspriest izlasīto. Ar izdevniecību pārstāvjiem diskutēs balvas Grāmahttps://ej.uz/5kcctnieku draugs 2022 laureāte, raidieraksta Piedzīvot autore Aija Bremšmite un Jauno grāmattirgotāju kongresa Latvijas sekcijas pārstāve, grāmatu kluba vadītāja Kristīne Pīkenena. Plkst. 15 lasītāju iemīļotā rakstniece Dace Judina iepazīstinās ar sērijas Izmeklē Anna Elizabete jaunāko romānu Sešas pēdas.

Pilna programma: https://ej.uz/5kcc.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja