Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jaunzeme-Grende piedalīsies Eiropas filmu akadēmijas balvas pasniegšanā

Sestdien, 1.decembrī, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende piedalīsies Eiropas filmu akadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijā, kura šogad notiek Maltā, bet 2014.gadā plānota Rīgā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros, vēsta Kultūras ministrija.

Šogad  balvai nominēta arī Latvijas kinorežisora Vladimira Ļeščova animācijas filma Villa Antropoff, kura jau saņēmusi balvu starptautiskajā Krakovas kino festivālā, tādējādi tiek izvirzīta arī Eiropas filmu akadēmijas balvai.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende uzskata, ka Eiropas filmu akadēmijas balvas pasniegšanas norise Rīgā būtu labs precedents, lai pievērstu Eiropas kinoindustrijas uzmanību Latvijai kā ārvalstu filmu ražošanai pievilcīgai valstij. Kā zināms, šobrīd no Eiropas komisijas tiek gaidīts atzinums, kas ļautu Latvijas valdībai oficiāli lemt par naudas piešķīrumu 300 000 latu apjomā speciāla kinofonda izveidei. Tas ļautu filmu veidotājiem no ārvalstīm par Latvijā uzņemtām filmām atgūt līdz 25 procentiem no ražošanā ieguldītās naudas.

Ministre arī uzskata, ka šāda starptautiski nozīmīga kinopasākuma norise Rīgā atstātu pozitīvu iespaidu uz  finansējuma palielinājumu Latvijas kinoindustrijai, nozarei vienlaikus turpinot strādāt pie jautājuma par nacionālo pasūtījumu un tā lomu finansējuma piešķīrumā.

Eiropas filmu akadēmijas balva (European Film Award) ir ikgadēja balva, kas līdzvērtīga ASV kinoakadēmijas balvai Oskars’ un uzskatāma par Eiropas kinoindustrijas augstāko profesionālo pārstāvniecību. Balvas pasniegšanas ceremonija vienu gadu notiek Berlīnē, bet otru gadu – kādā no Eiropas pilsētām. 2010.gada nogalē balvas pasniegšanas ceremonija notika Tallinā, dažus mēnešus pirms tam, kad kaimiņvalsts galvaspilsēta oficiāli kļuva par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Gala lēmumu par to, vai Eiropas filmu akadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija 2014.gada nogalē notiks Rīgā, plānots pieņemt nākamā gada februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja