Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Martā pirmizrādi piedzīvos filma par tango karali Oskaru Stroku

6. martā plkst. 19 kinoteātrī _Splendid Palace _pirmizrādi piedzīvos režisores Ilonas Brūveres filma Tapieris, kura stāsta par tango karali Oskaru Stroku.

Tapieris - tango karalis Oskars Stroks, mūziķis, kas sāk savu karjeru ar mēmā kino muzikālo pavadījumu kinoteātrī pagājušā gadsimta sākumā. Stroka stāsts iemanto simpātijas ar savu sapni par mūziku, neskaitāmajiem romāniem un visām ar to saistītajām nepatikšanām.

Ilonas Brūveres filmā komponista biogrāfijas fakti saplūst ar pagājušā gadsimta sākuma vizuālo rekonstrukciju, kas skatītājiem sniedz iespēju izdzīvot un izjust Stroka likteni - tā filmu raksturo kino zinātnieks Viktors Freibergs.

Scenārija autore un režisore Ilona Brūvere atklāj, ka strādāt pie jauna filmas materiāla viņai nozīmē doties laika, telpas un nepiedzīvotu notikumu ceļojumā, ikreiz atklājot jaunu patiesību par īstenību. "Tapieris stāsta par laiku, kurā mēs meklējam atbildes uz neatbildētiem jautājumiem par iespējamo un neiespējamo esības prieku," saka režisore.

Filmā galvenās lomas attēlo Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa un Andris Bulis. Epizodēs redzami Juris Bartkevičs, Juris Lisners, Olga Šilova, Goran Gora, Laimis Rācenājs, Berta Vilipsone, Imants Pakalnietis, Vilnis Vējš, Oskars Brambergs, Guntis Lēmanis, Una Jansone, Andris Zēgners.

Ilona Brūvere 2012. gadā saņēmusi Lielo Kristapu par labāko dokumentālās filmas režiju pilnmetrāžas filmai Versija Vera. Brūveres portretfilmas izceļas ar spilgtu tēlainību un individuālu režisora pieeju filmu varoņiem.

Filmas Tapieris operatore ir Elīna Bandēna. Skaņu režisori - Ilmārs Piliņš un Jevgēnijs Gobzevs, montāža - Guntis Lēmanis, producents - Artis Rutks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja