Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par labāko jauno dramaturgu atzīts Dāvids Keišs

Teātra Dirty Deal Teatro jauno dramaturgu lugu lasījumu cikla 10 minūtes slavas finālā par labāko atzīts Dāvids Keišs, kurš šobrīd studē dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā.

Finālā, kurā piedalījās visi iepriekšējo lasījumu uzvarētāji, uzvarētāju noteica žūrijas un skatītāju kopvērtējums, informēja projekta koordinatore Tince Tameniece.

Pirms fināla savu vārdu teica žūrija – režisors Valters Sīlis, teātra kritiķe Maija Treile un Latvijas Dramaturgu ģildes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute, kuri izvērtēja pilnus iesūtītos darbus. Savukārt fināla lasījumos katrs dramaturgs iepazīstināja klausītājus ar savas lugas pirmajām trīs un pēdējām trīs lappusēm, kā arī īsi izklāstīja notikumu attīstību.

Pēc visu dramaturgu noklausīšanās notika skatītāju balsojums, kurā piedalījās vairāk nekā 130 cilvēku. Par labāko darbu tika atzīta Dāvida Keiša luga. Finālā piedalījās arī Sandija Kalniņa, Edgars Niklasons, Rūdolfs Mings, Toms Krauklis un Agnese Rutkēviča. Latvijas Dramaturgu ģildes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute izteikusi gandarījumu par to, ka arī citiem finālistiem jau veidojas sadarbība ar teātriem, kur varētu tikt iestudēti viņu darbi.

Lasījumu cikla mērķis bija atgriezeniskās saiknes veidošana starp mākslas darba uztvērēju un autoru. Piedalīšanās šādos lugu lasījumos ir vērtīga pieredze jaunajiem dramaturgiem – tā viņiem ir iespēja parādīt savu darbu plašākai auditorijai. Tāpat tas ir interesanti klausītājiem – ar savu viedokli viņi piedalās jaunas lugas tapšanā. Lasījumi var kļūt par labu sākuma punktu arī kāda dramaturga un režisora savstarpējai sadarbībai, atrodot kopīgu valodu, lai turpmāk strādātu pie jauniem projektiem. Ņemot vērā dramaturgu, skatītāju un teātra profesionāļu lielo ieinteresētību šādā projektā, nākamajā sezonā to plānots turpināt.

Projekts 10 minūtes slavas norisinājās sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja