Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Raiņa un Aspazijas vasarnīca aicina doties sajūtu ceļojumā

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7) radīta programma Sajūtu ceļojums – taktils sajūtu piedzīvojums, kas ļauj caur maņām – dzirdi, tausti un smaržu – iepazīt dzejnieku sajūtu pasauli un muzeju kā draudzīgu vietu cilvēkiem ar redzes grūtībām.

Saule, vējš, rozes, kafija, dzejas rindas, vēstules un atmiņas ir tikai dažas no iemīļotajām dzejnieku lietām, kas veido sajūtu ceļojumu Raiņa un Aspazijas vasarnīcā. Programma īpaši veidota cilvēkiem ar redzes grūtībām, bet pieejama ikvienam interesentam.

Sajūtu ceļojumā apmeklētāji aicināti sataustīt dzejnieku vaibstus, sasmaržot Alpu ziedus Raiņa herbārijā, pievienoties Aspazijai kafijas pauzē, kā arī aktieru Ievas Džindžas, Sandras Kļaviņas un Ģirta Krūmiņa pavadībā būs ļauts sadzirdēt un iztēloties to, ko sajūt rokas, bet neredz acis.

Projektu veidojusi Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste Astrīda Cīrule un radošā grupa: režisores Liena Šmukste un Ieva Džindža, skaņu režisors Kārlis Gliks un mākslinieki Raimonds Vindulis un Kārlis Žagata. Radošā grupa darbojas sajūtu teātra žanrā, kas Latvijā piedāvā neparastu un salīdzinoši jaunu teātra baudīšanas pieredzi, priekšplānā izceļot visas cilvēka maņas.

Programma veidota sadarbībā ar Rīgas Strazdumuižas vidusskolu.

Nepieciešama iepriekšēja rezervācija pa tālr. +371 67764295. Grupas lielums no 4 līdz 10 cilvēkiem. Mēneša pēdējā sestdienā programma pieejama individuāliem interesentiem, iepriekš piesakoties.

Muzejpedagoģiskā programma pieejama personām ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Līdzās sertifikātam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja