Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valdība atbalstījusi Baltijas valstu dalību Londonas grāmatu tirgū 2018.gadā viesu valstu statusā

20.maijā valdība atbalstīja Baltijas kultūras ministru saprašanās memorandu Par dalību Londonas grāmatu gadatirgū 2018. gadā viesu valstu statusā, aģentūru LETA informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Memorands tiks parakstīts rīt, 21.maijā, Briselē Eiropas Savienības kultūras ministru padomes tikšanās laikā. No Latvijas puses memorandu parakstīs kultūras ministre Dace Melbārde.

Ministre pastāstīja, ka tā ir unikāla iespēja Latvijas simtgades svinību programmai pievienot starptautisko dimensiju, kas aktivizē gan Baltijas valstu sadarbību, gan Latvijas un Lielbritānijas attiecības, īpaši ņemot vērā to, ka Lielbritānija bija pirmā valsts, kas 1918. gadā atzina Latvijas neatkarību.

Dalība Londonas grāmatu gadatirgū viesu valstu statusā, pēc viņas teiktā, pavērs plašas iespējas latviešu literatūras un grāmatniecības attīstībai un starptautiskas atpazīstamības veicināšanai, Latvijas valsts un kultūras zīmola veidošanai un jaunu sadarbības partneru iegūšanai. Ministre norādīja, ka vienlaikus tās ir arī iespējas Latvijas tūrismam un uzņēmējdarbībai, īpaši poligrāfijas jomas paplašināšanai.

Ar šo memorandu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kultūras ministrijas apņemas sadarboties, lai organizētu Baltijas valstu ekspozīciju Londonas grāmatu gadatirgū 2018.gadā viesu valstu statusā, tiecoties sekmēt un atbalstīt sadarbību starp trim Baltijas valstīm literatūras un izdevējdarbības jomā un popularizējot Baltijas izdevējindustriju pasaulē. Tas būs lielākais kopīgais Baltijas valstu simtgades pasākums ārvalstīs, ko atbalstījusi arī Latvijas Nacionālā kultūras padome.

2.maijā Melbārde tikās ar Lielbritānijas kultūras ministru Edu Veiziju, kurš pauda atbalstu un gatavību sadarbībai ar Baltijas valstīm, gatavojoties Londonas grāmatu tirgum 2018.gadā. Viesu valsts statuss paredz 600 kvadrātmetrus lielu centrālo Baltijas valstu stendu Londonas grāmatu tirgus hallē ar katrai valstij atvēlētu literatūras, grāmatniecības un poligrāfijas sasniegumu ekspozīciju, semināru un lasījumu programmu Londonas grāmatu gadatirgū, kā arī kultūras programmas norisi Londonā un citviet Lielbritānijā 2018.gadā. Plānots, ka līdz 2018.gadam Lielbritānijā angļu valodā varētu tikt iztulkoti ap 100 Baltijas autoru darbi - gan klasika, gan laikmetīgā literatūra, kā arī tiktu veicināta to atpazīstamība un izdošana Lielbritānijā un citās angliski runājošajās valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja