Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Arsenāla Radošajā darbnīcā notiks Lienes Mackus un Artūra Arņa personālizstāde

No 2017. gada 10. jūnija līdz 9. jūlijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā būs skatāma Lienes Mackus un Artūra Arņa personālizstāde Saullēkts, informēja muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Personālizstāde ir domas vai iedomas fiksācija, kas izstāstīta ar vizuāliem līdzekļiem. Nosaukums Saullēkts norāda uz sākumu, uz pirmavotu. Autori paskaidro: “Tas būs telpisks mirklis, kas no iztēles pārnests uz vienu mēnesi ilgu izstādi Arsenālā. Līdzīgi kā fotogrāfs Anrī Kartjē-Bresons atklāja, ka mūžības attēlojumu ir iespējams ietvert vienā kadrā, mēs telpā fiksējam mirkļu ainavas un pārnesam tās trīs dimensijās. To varētu saukt arī par reālistisko poētismu.”

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā eksponējot lielus dokumentālas izcelsmes objektus, Liene Mackus un Artūrs Arnis organizē vidi stāstam, radot ainavas ilustrāciju no romantiska skatpunkta.

Saullēkts ir turpinājums mākslinieku pirmajai kopīgajai personālizstādei Ziemas miegs, kas 2015. gadā norisinājās Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā, un kuras pamatā bija Mackus un Arņa interese par miegu kā neparastu apziņas stāvokli.

Liene Mackus (1984) ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļā. Māksliniece veido skulptūras, būvē instalācijas, zīmē ilustrācijas un filmē animācijas. Piedalījusies tādās izstādēs kā Lielāks miers, mazāks miers (2016), Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture un Sveika, galva! (abas – 2014), Cēsu Mākslas festivālā un laikmetīgās mākslas festivālā Survival Kit.

Artūrs Arnis (1981) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļu. Veidojis scenogrāfiju izrādēm Dirty Deal Teatro, Dailes teātrī, Liepājas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, kā arī izstāžu scenogrāfiju.

Izstādes kuratore Arta Vārpa, LNMM Tēlniecības un objektu kolekcijas glabātāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja