Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jazz, blues & sexy shoes... - Mākslas akadēmijas karnevāla devīze

Jazz, blues & sexy shoes... tieši ar šādu gaisīgu un humora pilnu dzirksti Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz jau septiņdesmit piekto, leģendām apvīto karnevālu, kas Mākslas akadēmijā norisināsies 22. februārī.Džeza popularitātes laiks ir divdesmitie gadi – dumpinieku dekāde, kurā sirreālisms, dadaisms, trakulīgas dejas ir tikai daži no neskaitāmajiem piemēriem, kas raksturo šo laika posmu.

Ideju eksplozija savienojumā ar finansiālu izaugsmi sniedza iespēju ļauties iztēles lidojumam, kas atspoguļojās bezrūpībā, dzīvespriekā un vēlmē nepakļauties, kas līdz mūsdienām saglabājies melnbaltā kino ierakstos. Karnevāls šogad uzmirdzēs visā savā krāsainajā būtībā, džeza vadmotīvā iekļaujot visdažādākās muzikālās parādības, īpašu uzsvaru liekot uz māksliniecisko kvalitāti un improvizāciju. Džezā vieta ir ne tikai meitenēm, bet arī drošsirdīgiem vīriešiem, azartiskiem dzīves spēlmaņiem, sirreālistu, dadaistu un citu modernistu darbu prototipiem, mēmo filmu zvaigznēm, Parīzes kabarē dāmām un Ņujorkas pašpuikām.Varam pačukstēt, ka šogad karnevāla viesus gaida plašs mūzikas klāsts – no klasiskās un akadēmiskās mūzikas skaņām ēkas pirmajā stāvā, līdz iespējai ceļot tehno un elektro mūzikas ritmos akadēmijas augstākajos stāvos. Pasākumā uzstāsies pašmāju džezmeņi Deniss Paškevičs ar projektu Funk Terapy, Sapņu komandas skaņu celiņa ierakstītāji, Retro Limited, Very Cool People, Peach Rockets, Bunch of Gentlemen, The Coconuts, Pingvīnu Cirks un daudzi citi. Uz radio ielas darbosies Rīga Radio ētera personības Eduards Beķeris, Roberts Gobziņš, Eduards Švāns, DJ Monsta un Rise, uz radio NABA skatuves kāps burvīgās SKAzka, kā arī J. Vanadziņa projekts Mozambika, Treeeye, blūzroka projekts GUD, S&T Syndicate, VairākKaunaNav un citi. Skatītājus priecēs Soul Tap dejotājas, un 20. gadsimta sākuma noskaņas papildinās mēmais kino klaviermūzikas improvizāciju pavadījumā.Par elektro mūzikas daudzveidību rūpēsies pazīstamākie Latvijas diskžokeji: AG, Raitis, NGC-5128, Nikotins, MR.ZIVS, M45, ARNO, SAIRAM un daudzi citi DJ.Sagaida ne tikai muzikāli pārsteigumi, bet, kā vienmēr, karnevāla unikalitāti pastiprinās estētiski augstvērtīgas dekorācijas, kuras speciāli pasākumam radīs Mākslas akadēmijas studenti. Papildus tam būs iespējams aplūkot vairākas jauno mākslinieku izstādes, un tie, kam pavisam nemierīgs prāts, varēs maldīties Dalī Peintbola dārzā un paši radīt mākslas darbu, par kuru, domājams, dižais meistars būtu sajūsmā. Karnevāla viesi aicināti apgūt čarlstona un citu jaunmodīgu deju soļus un, pošoties karnevālam, atcerēties, ka oriģinālāko tērpu autoriem būs iespēja iegūt Tallink dāvanu karti. Februāra otrajā nedēļā sāksies biļešu iepriekšpārdošana un paredzētas arī īpašas akcijas karnevāla Facebook lapas un Twitter konta (@karnevals) sekotājiem. Jāuzsver šī gada jauninājums – citu augstskolu studentiem, uzrādot studenta apliecību, biļetes būs iespējams iegādāties, samaksājot Ls 6. Pārējās cenas nemainīgas – LMA studentiem biļetes cena Ls 5, iepriekšpārdošanā Ls 7 un pasākuma dienā - Ls 10.Karnevāls norisināsies 2013. gada 22. februārī no plkst. 20.00 līdz 06.00. Ieeja no plkst. 19.00. Šogad karnevāls, džentelmenis labākajos gados, atskatās uz savām trakulīgajām jaunības dienām un vēlas par laikiem, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas, pastāstīt arī jums. Dāmas un kungi, ļausimies mākslas burvībai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja