Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mākslai vajag telpu Vasaras mājā atklās Voldemāra Johansona izstādi

28. jūlijā plkst. 18 fonda _Mākslai vajag telpu _Vasaras mājā tiks atklāta Voldemāra Johansona izstāde Simetrijas lūzums, turpinot projekta #Blumbergs. Bezgalība izstāžu sēriju, informē fonda valdes locekle Katrīna Leiškalne.

Voldemāra Johansona darbi ilustrē mākslinieka interesi par vizualizācijām, skaņu un zinātni. "Viena no idejām, kas mani saista, ir skanisko un telpisko formu integritāte. Nenodalīt šos divus aspektus kā kaut ko atsevišķu. Es pat tos neuztveru kā divu elementu savienojumu, bet kā organisku vienību. Manos darbos skaņa izriet no telpas un telpa – no skaņas," atzīst Johansons. Sintezējot mākslu, zinātni un tehnoloģijas, izstādes autors padara mākslas darbu par mazu universu, kurā ikviens skatītājs kādā no slāņiem atradīs sev saistošo un pazīstamo. Izstādē būs aplūkojami līdz šim Latvijā vēl neeksponēti Voldemāra Johansona zīmējumi, kas veidoti ar īpašas datu plūsmas palīdzību. No zīmējumiem tiks atvasināta izstādes audioekspozīcija.

Izstādes kuratore Inga Šteimane teikusi, ka Ilmāru Blumbergu un Voldemāru Johansonu vieno izsmalcinātība, pedantiskums un precizitāte, kā arī vēlme izslēgt nejaušības kādā no darba aspektiem un pilnīga paļaušanās uz to, kas radīsies noteiktos apstākļos kādā citā fāzē.

Ikviens interesents aicināts uzzināt par mākslas darba tapšanu un uzdot sev interesējošos jautājumus mākslinieka autorvakarā Vasaras mājā 4. augustā plkst. 18. Johansona izstāde būs apskatāma līdz 8. augustam.

Atgādinām, ka līdz 24. jūlijam MVT Vasaras mājā apskatāma mākslinieka Ginta Gabrāna izstāde Ēdiens: 2050. Mākslinieka autorvakars norisināsies 21. jūlijā plkst. 18.

Vasaras māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošām darbnīcām. Šogad Vasaras mājā norisinās sešu izstāžu sērija #Blumbergs. Bezgalība. Sērijā piedalās Miķelis Fišers, Ansis Starks, Gints Gabrāns, Voldemārs Johansons, Sabīne Vernere un Andrejs Strokins.

Top komentāri

inese
i
smukulītis:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja