Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tu jau zini kur tiks atklāta Paula Rietuma personālizstāde

Kultūrtelpas Tu jau zini kur Mazajā zālē ciklā Artefaktu konstrukcijas no 9. līdz 20. jūnijam norisināsies Paula Rietuma personālizstāde C – C – C – C – C – C – C – C, informēja izstādes rīkotāji.

Izstādes konceptam par iedvesmu kalpo arhitektu grupas Ant Farm tehnoloģisko un konstruktīvo pētījumu apkopojums, kas 20. gadsimta 70. gados tika izdots grāmatā Inflatocookbook. Arhitektu grupa pārsvarā nodarbojās ar piepūšamu instalāciju veidošanu brīvdabas festivāliem, un, izmantojot par pamatu grāmatā atrodamās instrukcijas, mākslinieks Tu jau zini kur telpā konstruēs lielformāta balonu būves.

Paula Rietuma mākslinieciskās darbības pamatā ir priekšmetu materialitātes pētījumi ciešā sasaistē ar objektu un personu atrašanos telpā. Komentējot savu ieceri, mākslinieks min, ka "instalācija funkcionēs kā eksperiments par piepūšamām konstrukcijām, kuru pastāvēšana atkarīga no apkārtējās vides labvēlības un gaisa kompresora jaudas, bez jebkādas cerības uz pašnoteikšanos vai patstāvību".

Artefaktu konstrukcijas tematiskā vadlīnija izvēlēta, atsaucoties uz pārmaiņām globālā mērogā, kas pieprasa līdzšinējo domāšanas modeļu pārstrukturēšanu un jaunu nākotnes orientieru nospraušanu. Šī gada Tu jau zini kur mākslas programmas ietvaros "konstrukcijas" jēdziens kalpo kā pamatelements un sākumpunkts, kas atspoguļo esošo lietu (ne)kārtību, "dekonstrukcija" vērsta uz sistēmu un nostādņu izjaukšanu, apzināšanu un izvērtēšanu, savukārt "rekonstrukcija" ataino jaunu modeļu radīšanu, balstoties uz jau iepriekš eksistējošiem elementiem.

Tu jau zini kur ir radoša, industriāla kultūrvieta Rīgā, Tallinas ielas radošajā kvartālā. Tās saturiskais uzsvars ir vērsts uz dažādu laikmetīgās mākslas disciplīnu sastapšanos, ar nolūku veicināt radošus eksperimentus un atvēlēt telpu mākslas demokratizācijai. Šogad kultūrvieta izstāžu vajadzībām ir radījusi Mazo zāli — atsevišķu telpu ar nolūku nodrošināt apmeklētājiem nepastarpinātu satikšanos ar mākslu. Izstāžu ciklu organizē kuratore Tīna Pētersone, mākslinieks Rūdolfs Štamers un Tu jau zini kur īpašnieks Uldis Trapencieris.

Izstāde būs apskatāma no trešdienas līdz svētdienai laikā no pulksten 16.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10-3. 

Izstādes aktualitātēm var sekot līdzi kultūrtelpas Tu jau zini kur Instagram kontā @_konstrukcijas, kā arī Facebook pasākumā

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja