Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina piedalīties vides objekta Laika kapsula radīšanā

Brīdī, kad laiks un tā esība ir nozīmīgāka un svarīgāka kā jebkad agrāk, Grīziņkalna parkā 20., 21. un 30. maijā iepretim Glass Point studijai tiks radīts un atklāts vides objekts Laika kapsula programmas Radošā Eiropa un LR Kultūras ministrijas atbalstīta projekta Imagining Sustainable Glass Network Europe ietvaros. Projektā aicināts piedalīties ikviens, lai dotu iespēju jaunām auditorijām atklāt stikla mākslu.

Projekta mērķis ir mijiedarbībā ar sabiedrību demonstrēt emociju klāstu un kopā ar Grīziņkalna apkaimes iedzīvotājiem iekapsulēt šī brīža sajūtas vides objektā. Laika kapsulas veidotāji – stikla māksliniece Anna Varnase, kuratore Vaida Andrijauskaite (LT) un analogais fotogrāfs Dan Hermouet (FR) – nolēmuši uzbūvēt skulptūru, kas attēlos laika ritējumu caur emocionālu stāstu. Laika kapsula paudīs priekšstatu par emociju ierāmēšanu laikā kā fizisku atmiņas attēlojumu.

"Ievietot emociju atmiņas stikla kapsulā un pārvērst tās vides objektā, kuru var apskatīt un sajust arī citi, norādīs uz mūsu kā cilvēku sarežģīto skatījumu un attiecībām ar laiku kopumā – tā izprašanu, izjušanu un izteikšanu," stāsta mākslas kuratore un projekta dalībniece Vaida Andrijauskaite.

Kapsulas izgatavošanas laikā analogais fotogrāfs Dens pastāstīs, kā izmantot vienreizējās lietošanas kameras, kuras tiks izsniegtas pasākuma dalībniekiem, lai piedalītos projektā, un dalīsies ar vērtīgiem padomiem, kā izmantot analogo kameru. Apmeklētājiem būs dots uzdevums fotogrāfijās iemūžināt savas šī brīža izjūtas, kopīgi veidojot mūsu laikmeta emociju kapsulu.

Pasākuma formāts paredz cilvēku bez priekšzināšanām iepazīstināt ar stikla materiālu, tehnikām un iespējām mākslas un radošo nozaru saglabāšanai un stikla nemateriālā mantojuma ilgtspējībai nākotnē. Mērķis ir iesaistīt pēc iespējas plašāku nejaušo auditoriju – garāmgājējus, parka apmeklētājus, apkaimes iedzīvotājus. Projekta rezultātā tiks uzlabota izpratne par auditorijas interesēm, apmeklētāju pieredzes kvalitāti, kā arī kultūras atšķirībām.

Apmeklētāji ir laipni aicināti pievienoties emociju iekapsulēšanai 20. maijā no plkst. 17.00 līdz 20.00 un 21. maijā no plkst. 11.00 līdz 13.00 Grīziņkalna parkā.

Fotogrāfa Dan Hermouet demonstrācijas analogajā fotogrāfijā apmeklētājus priecēs 21. maijā no plkst. 14.00 līdz 15.30 Glass Point studijā Pērnavas ielā 33.

Vides objekta atklāšana notiks 30. maijā plkst. 18.00. Visi pasākumi ir bez maksas.

Stikla studija Glass Point kopš  2017. gada ir atvērta un sasniedzama ikvienam interesentam, kurš vēlas sākt savu ceļu stikla jomā vai paplašināt jau esošās zināšanas. Studijā tiek gaidīti arī stikla meistari, jo ir pieejama nepieciešamā tehnikas īrei, lai veiktu dažādas sarežģītības darbus un saņemtu padomu savu ieceru īstenošanai.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja