Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Doma laukumā atklāts tēlnieces Lienes Mackus veidots bērnu rotaļu laukums

Šī gada 30. augustā Doma laukumā pie baznīcas tika atklāts bērnu rotaļu laukums Labirints, ko veidojusi tēlniece Liene Mackus, informēja komunikāciju speciāliste Inga Vasiļjeva.

Rotaļu laukumu bērniem īstenojis nodibinājums Sineccura sadarbībā ar Rīgas Domu.

Jaunais rotaļu laukums ir brīvi pieejams visiem mazajiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, un tas kalpo arī kā funkcionāls un estētisks vides objekts.

Projekta autore tēlniece Liene Mackus norāda, ka nosaukuma Labirints izvēle nav nejauša. Tēlniece ir iedvesmojusies no Rīgas Doma laukuma bruģī iestrādātajām kādreizējo māju un ielu līnijām, kuru raksti atspoguļojas spēļu laukumā un veido vēsturiski mūsdienīgu labirintu, rosinot tā apmeklētājus uz poētisku un daudznozīmīgu pasaules izpratni.

Labirinta struktūra ir veidota no masīvkoka, bet galvenie akcenti ir piecas telpiskas bronzas dzīvnieku skulptūras, kuras tapušas, iedvesmojoties no mītiskiem viduslaiku dzīvniekiem. Projekta izstrādē autore sadarbojusies ar arhitektiem Ilzi Rukmani-Poču, Andri Fersteru, Modri Fersteru un Gati Grāveru.

“Esam pateicīgi projekta atbalstītājiem un ziedotājiem, kā arī Rīgas Domam par atvērtību un atsaucību, padarot projekta realizāciju iespējamu. Ar šo iedzīvotājiem nozīmīgo projektu vēlamies veicināt augstvērtīgas, ar mākslu piesātinātas “mazās” arhitektūras ienākšanu pilsētvidē. Projekts sekmēs bērnu un pieaugušo izpratni par to, kas ir estētiska vide, māksla un arhitektūra. Mūsdienīgs, drošs un māksliniecisks rotaļu laukums ir laba forma, kā informāciju pasniegt gan fiziski, gan emocionāli viegli uztveramā veidā,” projekta ieceri komentē nodibinājuma Sineccura” valdes locekle Kristīne Tomsone.

Projekta realizētājs nodibinājums Sineccura ir pateicīgs projekta galvenajam atbalstītājam ABLV Charitable Foundation, A/S Baltijas Tranzīta Serviss un SIA CleanR. Tāpat arī projekta realizācijā materiālu atbalstu sniedza būvnieks  SIA Glass&Wood un būvuzraugs SIA Forma2.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja