Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jau 11. gadu Mākslas akadēmijā notiks Jarmarka

Izstāde, gadatirgus un labdarības akcija Jarmarka šogad Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies no 18. līdz 31. decembrim, informēja LMA pārstāve Egita Kurpniece. Pasākums notiks jau 11. gadu.

Jarmarka ir iespēja gan apskatīt un iegādāties LMA jauno talantu darbus, gan vienlaikus ziedot līdzekļus LMA vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai. Šī gada Jarmarkas koncepts - Atrodi dārgumus.

Ik gadu mākslas gadatirgu apmeklē aptuveni 25 tūkstoši apmeklētāju, kuru vidū ir mākslas kritiķi, galeriju īpašnieki, sabiedrībā zināmi uzņēmēji un vēstniecību pārstāvji. Kopumā Jarmarkā iespējams apskatīt un iegādāties vairāk kā 300 jauno mākslinieku un LMA pasniedzēju - sabiedrībā atzītu mākslinieku - radītus darbus.

Šogad Jarmarka saviem apmeklētājiem sadarbībā ar lielāko Baltijas biroja preču izplatītāju Officeday piedāvāsarī pasaulē slavu ieguvušu mākslinieku darbu izstādi. Izstādē būs apskatāmas dažādās tehnikās, no biroja piederumiem veidotu mākslas darbu retrospekcijas. Kopumā apskatei būs izlikti trīspadsmit mākslinieku darbi no vienpadsmit pasaules valstīm - ASV, Krievijas, Kolumbijas, Francijas, Nīderlandes, Portugāles, Norvēģijas un citām.

Jarmarkas organizatore Gundega Turnele ar nepacietību gaida ikgadējo mākslas notikumu: "Jarmarka ir kļuvusi par LMA un Latvijas kultūras dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Gandrīz katru gadu tiek pārdoti vairāk nekā puse no visiem izstādītajiem mākslas darbiem, un kāds no studentiem kļūst par mākslas aprindās zināmu mākslinieku. Īpašs prieks par tiem talantiem, kuri pēc Jarmarkas guvuši atzinību ne vien Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā. Cerams, ka arī šis gads noslēgsies ar vairākām brīnišķīgām personālizstādēm."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja