Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Minhenē atklās latviešu mākslinieku izstādi

No 9. līdz 27.augustam Minhenes pilsētas laikmetīgās mākslas telpā _Kunstarkade_n būs skatāma latviešu mākslinieku darbu izstāde heart on the street. Izstādē piedalīsies gan latviešu, gan vācu mākslinieki, portālu Diena.lv informēja izstādes rīkotāji.Astoņi Latvijas mākslinieki- Edgars Mucenieks, Luce (Edmunds Lūcis), Anda Poikāne, Pēteris Taukulis, Justīne Lūce, Juris Andersons, Dace Kalpiša un Sarmīte Caune- kopā ar diviem Minhenes māksliniekiem- Ransome Stanley un BettyMü- piedalīsies izstādē, kuras tematika veltīta ielu mākslas un urbānās vides transformācijai.

Izstādi, kurā tiks iekļauti glezniecības, fotogrāfijas, instalācijas, grafikas, tēlniecības un video darbi, finansiāli atbalsta Roberta Boša fonds, Minhenes pilsētas kultūras referāts un Minhenes mākslas savienība.Ielu mākslas fenomens savā izpausmē ir ļoti niansēts, tāpēc izstāde atspoguļo jaunus problemātikas virzienus- izstāde tematizē gan ielu mākslas dažādus elementus modernās sabiedrības politiskajos, sociālajos, estētiskajos aspektos, gan arī jautājumu par jaunu ielu mākslas interpretāciju parādīšanos. Izstādes mērķis ir atainot daudzpusējos uzskatus un viedokļus, kā arī to savstarpējo mijiedarbību un eventuālās konfliktsituācijas.Visas mākslinieciskās pozīcijas izstādē parāda, ka, balstoties uz savu subjektīvo pieredzi un māksliniecisko interesi, ielu māksla var kalpot par pamatu laikmetīgajai mākslai- vai tā būtu konfrontācija, vai arī inspirācija. Tā kā katram no māksliniekiem ir sava attieksme pret ielu mākslu un urbāno vidi, izstādē varēs vērot, vai starp eksponētajiem mākslas darbiem pastāv kopīgas pazīmes, aspekti un tēmas, kas vieno atšķirīgās mākslinieciskās pozīcijas, skaidro izstādes rīkotāji.Daudziem māksliniekiem šī eksperimentāli mākslinieciskā radīšana ir sabiedrības pētniecības darbs. Mākslinieki savos darbos pārveido dažādus elementus, kodus vai darbības, kas novēro sociālos, ekonomiskos un ikdienas notikumus, kurus viennozīmīgi var saprast tikai pilsētas telpā. Eksponētie mākslas darbi parāda, ka urbānā māksla ir starptautisks fenomens, kas pārvar dažādu kultūru robežas.Izstāde heart on the street Minhenē būs skatāma līdz 27.augustam. Vairāki Minhenes izstādes mākslinieki piedalīsies Berlīnes mākslas mesē Berliner Liste no 8. līdz 11.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas dievnami plaši atver durvis Baznīcu naktī

Sestdien, 1. jūnijā, jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies garīgās kultūras notikums Baznīcu nakts, kurā šogad piedalīsies ap 160 dažādu tradicionālo kristīgo konfesiju dievnamu. Tomēr viss sāksi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja