Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Otrreiz iekāpt atdzīvinātās gleznās

Atkal skatāma Kristīnes Luīzes Avotiņas izstāde Sapņu upe.

Sākoties rudenim, ir īstais mirklis sasmelties enerģiju dzīvespriekā un krāsās vibrējošajā Kristīnes Luīzes Avotiņas mākslā multimediālajā izstādē Sapņu upe, kurā ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību – skaņas, gaismas un kustību efektiem – tiks "atdzīvināti" vairāk nekā 100 mākslinieces darbi. Sapņu upe pirms diviem gadiem jau radīja plašu publikas rezonansi. Nu izstāde papildināta ar jauniem darbiem un būs skatāma līdz 15. oktobrim šoreiz īpaši tai pielāgotās telpās Mākslas un tehnoloģiju kvartālā Sporta ielā 2.

"To visu izdomāja izstādes kuratore Sandra Jonāne. Ideja aizgūta no van Goga multimediālās izstādes Izraēlā. Patiesībā šī izstāde ir veltījums Sandras tēva piemiņai, šim darbam ir liels mīlestības pamats. Tā ir milzīga dāvana mums visiem. Aptuveni pirms pieciem gadiem mēs ar Sandru iepazināmies, un viņa man jautāja, vai es piekristu ko tādu izdarīt ar saviem darbiem. Es pārgalvīgi teicu jā, tobrīd neapzinoties, kas tas ir par milzīgu darbu. Izstāde vēl aizvien ir unikāla, nekas tāds vēl Latvijā nav izdarīts. Glezniecība, kas nāk cauri gadsimtiem, tā tehnika, kā es strādāju, ir tāda pati kā XV–XVI gs., bet tai ir nācis klāt multimediālais aspekts, tā tiek projicēta uz ekrāniem klasiskās mūzikas pavadījumā, ir animācija, detaļas atdzīvojas. Ļoti interesanti, un Vivaldi mūzika – it kā gadsimtiem ilgi cilvēks jau to dzirdējis miljons reižu, bet tas ir kaut kas tik skaists un pamatīgs, ka vienkārši aiznes tevi kosmosā. Viss vibrē. Man manos darbos ir svarīgs prieks, un tas ir redzams arī šajā izstādē. Dāvāt to labo sajūtu, lai cilvēkam dzīvē ir emocionāls pacēlums. To es arī sapratu, saņemot vēstules, lasot atsauksmes pēc pirmās izstādes, kā tā cilvēkus ir iepriecinājusi," stāsta Kristīne Luīze Avotiņa.

Šoreiz izstāde papildināta ar pēdējos divos gados tapušajiem mākslinieces darbiem, kas atspoguļo svarīgus viņas daiļrades pagrieziena punktus un arī personiski nozīmīgus notikumus, piemēram, meitiņas piedzimšanu. "Tur ir vairāk nekā 10 gadu –  var izsekot viena cilvēka attīstībai, arī dažādiem dzīves posmiem, bildēs atspoguļojas daudz kas no manas dzīves. Un cilvēks, kas atnāk uz izstādi, var tur ieraudzīt pats sevi, jo dzīves gājums mums jau ir ļoti līdzīgs. Patiesībā es tā īsti pat nevaru aptvert, ka tie ir mani darbi. Tu dzīvo un tā uz sevi ļoti reti kad atskaties kādā laika nogrieznī. Un tagad ir laba sajūta, ka esi bijis čakls, neesi slinkojis," atklāj māksliniece.

Kopā ar Kristīni Luīzi Avotiņu un Sandru Jonāni izstādi veidojuši videomākslinieks un režisors Roberts Rubīns, scenogrāfs Didzis Jaunzems, animators Dzintars Krūmiņš un skaņu mākslinieks Uģis Vītiņš. Izstāde veidota kā izrāde, kas cikliski atkārtojas, tāpēc apmeklētājiem ieteicams uzkavēties ilgāk un noskatīties to vismaz divas reizes.

Papildu informācija – www.riverofdreams.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja