Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pagarināta Purvīša balvai nominētā Reiņa Hofmaņa personālizstāde Telpa Nr.13

Fotogrāfa Reiņa Hofmaņa personālizstāde “Telpa Nr.13” ISSP Galerijā, kas šomēnes tika izvirzīta Purvīša balvai 2023, pagarināta līdz 26. janvārim. Izstādes pēdējā dienā apmeklētāji aicināti uz tikšanos ar autoru, informēja galerijas pārstāvji.

Telpa Nr.13 ir Reiņa Hofmaņa trīspadsmitā personālizstāde. Industriālo ēku tehnoloģiskās telpas, dažādu materiālu glabātuves un krātuves, sen pamestas vai, tieši pretēji, mūsdienām pielāgotas telpas no trīsdimensionālas pieredzes pārtapušas vizuāli tīkamos divdimensiju attēlos. Līdz ar fotogrāfijās redzamo pieklusināto estētiku, tajās jaušama nepārprotama cilvēka un vides mijiedarbība laikā.

"Savā ziņā fotogrāfijās redzamās telpas ir neredzamas, uz tām nevar nokļūt pa centrālajām kāpnēm vai liftu, taču tās eksistē un ļoti personiski, jo nekritiskā cilvēka roka tās veidojusi, ļaujoties mirkļa vajadzībai," par Hofmaņa izstādi saka Purvīša balvas 2023 neatkarīgo ekspertu darba grupas pārstāve, mākslas zinātniece Antra Priede. "Tas rezultējas pārliecinošos attēlu labirintos, kas kā Nārnijas durvju atslēgas paver skatu uz apslēpto, bet ne mazāk patieso un aizraujošo. Reiņa Hofmaņa patiesā un cieņpilnā antropoloģiskā griba attiecībā uz dokumentēto realitāti neaizskar nevienu telpu, bet skrupulozi to apbrīno – no krokas tapešu atlokā, līdz ļoti nozīmīgam 1 cm diametra caurumam sienā, kas rada caurvēju."

Izstādes pēdējā dienā 26. janvārī plkst. 18.00-22.00 galeriju vakara Riga Last Thursdays ietvaros apmeklētāji aicināti uz tikšanos ar izstādes autoru.

Reinis Hofmanis (1985) ir mākslinieks un fotogrāfs. Studējis fotogrāfiju Lietišķo Zinātņu un Mākslas universitātē Hannoverē, Vācijā, un ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Reiņa darbus raksturo sociālantropoloģisks skatījums, kas izpaužas interesē tipoloģizēt dažādas sabiedrības grupas, to uzvedības modeļus un radīto vai ietekmēto vidi. Ieguvis galveno balvu Archifoto 2012. un 2013. gadā, saņēmis 2. vietu Sony World Photography Awards Arhitektūras kategorijā. Viņa darbi ir publicēti tādos izdevumos kā New York Times, Financial Times, Spiegel, Esquire, Bloomberg, Le Monde, The Globe and Mail, The British Journal of Photography.

Izstāde “Telpa Nr.13” norisinās ar Rīgas domes, Valsts kultūrkapitāla fonda un Groglass atbalstu. Scenogrāfiju un telpiskos risinājumus veido mākslinieks Aleksejs Beļeckis. Izstādes kuratore – Iveta Gabaliņa.

Izstādi rīko Biedrība ISSP, kas jau vairāk nekā 15 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Kopš galerijas telpas atklāšanas Berga Bazārā 2018. gadā, ISSP ir kļuvusi par nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē kā vienīgā laikmetīgajai fotogrāfijai veltītā telpa Latvijā.

ISSP Galerijas adrese: Berga Bazārs, Marijas iela 13 k-3. Galerijas telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar funkcionālajiem traucējumiem un cilvēkiem ratiņkrēslā.

Ieeja bez maksas. 

www.issp.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja