Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pasniegtas Gada balvas dizainā

17. starptautiskajā mēbeļu un interjera izstādē Baltic Furniture 2012 paziņoti Latvijas labākie dizaineri un pasniegtas Gada balvas dizainā 2012 interjera, modes un tekstila, foto, vides, grafiskā un rūpnieciskā dizaina nominācijās. Noskaidroti arī Latvijas Dizaineru savienības neformālā konkursa Tu Rīga uzvarētājus.

Kategorijā Interjera dizains galveno balvu ieguva Zane Tetere, Kārlis Lauders, Elīna Tetere, birojs Open Ad par darbu Birojs Greenhouse.Kategorijā Biroju interjers dizains pirmo vietu ieguva Zane Tetere, Kārlis Lauders, Elīna Tetere, birojs Open Ad par darbu Birojs Greenhouse.

Kategorijā Sabiedrisko telpu interjera dizains pirmo vietu ieguva Zane Tetere, Elīna Tetere, Dins Vecāns, birojs Open Ad par Koya restorāna, lounge bāra interjeru.

Kategorijā Dzīvojamās vides telpu interjera dizains pirmo vietu ieguva Reinis Liepiņš, Roberts Valdmanis, Liene Adumāne, Ainars Plankājs, birojs Sudraba arhitektūra par modernisma dzīvokli Mežaparkā.

Tormans simpātijas balvas par iesniegtajiem darbiem nominācijā Interjera dizains saņēma Anda Skorodjonoka, Ēriks Karlsons, A dizains un arhitektūra par darbu Taureņa lidojums tumsā, Eva Staņeviča, AIS Staņeviča un Bula par bāra – restorāna Burga interjera dizainu, Dace Zeltiņa, O Dizains par Nordic Partneri biroja ēku. Simpātijas balvu par labāko apzaļumošanas risinājumu saņēma Zane Tetere, Kārlis Lauders, Elīna Tetere, birojs Open Ad par darbu Birojs Greenhouse. Villeroy & Boch simpātijas balva pasniegtas Evai Staņevičai, AIS Staņeviča un Bula par bāra - restorāna Burga interjera dizainu. Ergoline Design simpātijas balva pasniegta Regīnai Astahovai par Demo dzīvokļa interjeru dzīvokļu namā Futuris. Savukārt Tvnet simpātijas balva pasniegtas Karīnai Kēbergai par darbu Pienene.

Kategorijā Modes/Tekstila dizains galveno balvu ieguva Ilizane Grīnberga par darbu Lielpilsēta –NYTallink veicināšanas balvu par inovatīvu folkloras tēmas dizainisku risinājumu saņēma Ieva Nikoleta Dāboliņa par darbu Cimda soma.

Kategorijā Fotodizains galveno balvu ieguva Mihails Ignats par darbu Vertikāles mobilizācija. Uzvarētājs saņēma arī veicināšanas balvu no SIA Jānis Vītiņš un Kompanjoni. Atzinības balvas par darbu Ledus laikmets saņēma Baiba Rubīne.

Kategorijā Rūpnieciskais dizains galveno balvu ieguva Aldis Circenis, Rīgas krēslu fabrika par darbu Bloom. Kategorijā Ražotu produktu dizains pirmo vietu ieguva Aldis Circenis, Rīgas krēslu fabrika par darbu Bloom. Kategorijā Produktu paraugu dizains pirmo vietu ieguva Baiba Rulle par lampu kolekciju Fragile.

Simpātijas balvas par iesniegtajiem darbiem nominācijā Rūpnieciskais dizains saņēma Aldis Circenis, Rīgas krēslu fabrika par darbu Bloom, Gunārs Platpīrs par darbu Olis, Miks Pētersons, Daiļrade koks par mēbeļu kolekciju Elf, Aldis Circenis, Rīgas krēslu fabrika par darbu Bloom. Atzinības balvas saņēma Ivars Lācis par darbu Mazā Ernesta mēbeles, kā arī Inese Kloviņa par darbu Zenith.

Kategorijā Vides dizains galveno balvu ieguva Guntars Jansons par Cēsu pils parka rekonstrukciju. Kategorijā Fasādes dizains pirmo vietu ieguva Uģis Šēnbergs, Zigmārs Jauja, Anita Armane par administratīvās ēkas rekonstrukciju un jaunbūvi. Kategorijā Vides objektu dizains pirmo vietu ieguva Guntars Jansons par Cēsu pils parka rekonstrukciju. Atzinības balvu saņēma Gundars Vīksna par dzīvojamo ēku krāsojuma koncepcijas risinājumiem Ventspilī.

Kategorijā Grafiskais dizains galveno balvu ieguva - Ingūna Elere, Tatjana Raičiņeca, Holgers Elers, birojs H2E par darbu Bloks/trauks. Atzinības balvas saņēma Justīne Eižvertiņa, Dmitrijs Ščegoļevs, Parus studio par darbu 3D paka, Dace Runča, Rudda par darbu Siguldas svaigais gaiss, Ingūna Elere, Tatjana Raičiņeca, Holgers Elers, birojs H2E par darbu Bloks/trauks, Maija Volfa-Valdone par darbu Sun Superfoods.

Neformālajā konkursā Tu Rīga atzinības saņēma Arturs Analts un Rūdolfs Strēlis, darbs Naudas trauki, Visvaldis Asaris, darbs Gaismas māksla industriālajā vidē Rīgas Brīvostā.

Iesniegtos darbus vērtēja starptautiska žūrija, ko veidoja arhitekti, dizaineri, fotogrāfi, uzņēmēji, profesori un citu profesiju pārstāvji. Katrai dizaina nominācijai bija savs žūrijas sastāvs.

Konkursu rīkoja Latvijas Dizaineru savienība sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, Schneider Electric Latvija, Duravit un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja