Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pirmssvētku laikā Bastejkalnā darbosies ledus skulptūru parks

Pirmssvētku laikā, 22. un 23.decembrī rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti ziemas noskaņas baudīt Bastejkalnā, ledus skulptūru parkā Kur sapņi satiekas, kurā būs apskatāmas profesionālu tēlnieku veidotas ledus skulptūras, kā arī dota iespēja iemēģināt roku dažādās meistardarbnīcās, portālam Diena.lv vēsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Ledus skulptūru parka producents Reinis Druvietis stāsta: „Neatņemama ziemas sastāvdaļa ir sniegs, ledus un aukstums. Tā kā šogad dabā nekas no tā vēl nav redzams, esam nolēmuši ledu atvest uz Rīgu. Pirms pašiem Ziemassvētkiem vienā no Rīgas romantiskākajām vietām - Bastejkalnā - ikviens varēs priecāties par mākslu, kas tapusi ledū. Jau vasarā, kad uz AB dambja atradās smilšu skulptūru parks, mēs ļoti novērtējām, ka daudzi tā apmeklētāji ne tikai apskatīja profesionālu mākslinieku veikumu, bet arī paši labprāt iesaistījās un veidoja savas skulptūras. Arī šoreiz būs tāda iespēja un katrs varēs izgatavot savu ledus piparkūku sirdi, sniegpārsliņu vai jebko citu.”

Ledus parkā būs apskatāmas 22 ledus skulptūras, ko veidojuši starptautisku atzinību guvuši tēlnieki - Sandis Kondrāts, Krists Zariņš, Uldis Zariņš, Ainars Zingniks, kā arī Agnese Rudzīte-Kirillova un Kārlis Īle, kuri nesen ar zelta medaļu ir atgriezušies no Salehardas ledus skulptūru festivāla Krievijā. Tāpat varēs aplūkot ASV tēlnieces Sjū Makgrū un Lietuvas tēlnieka Donāta Mockus darbus. Parkā būs iespēja apskatīt ledū iesaldētu ledus egli, savukārt pie jaunlaulāto iecienītā Bastejkalna tiltiņa būs īpaša ledus arka - Maģiskā satikšanās vieta.

Ikviens parka apmeklētājs varēs arī pats iemēģināt roku ledus skulptūriņu un gravīru veidošanā Bosch ledus meistardarbnīcā vai arī piedalīties šokolādes, sveču un mantiņu veidošanas meistardarbnīcās. Abas dienās no plkst. 15 līdz 20 Bastejkalnā notiks ledus šovs, kurā māksliniece Agnese Rudzīte Kirillova skatītājiem demonstrēs ledus skulptūras tapšanu. Ledus skulptūru parku varēs aplūkot arī naktī no 22. uz 23.decembri. Īpašu muzikālo noskaņu radīs arī ledus parkam speciāli veidotā Toma Auniņa Lo-Sci-Fi Simfonija un dīdžeja Krii kompozīcija Pasaku Valstība.

Ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ pilna ledus skulptūru ekspozīcija būs vērojama divas dienas pirms Ziemassvētkiem, pēc tam ledus skulptūras tiks nogādātas uz saldētavām. Ja nākamais gads atnāks ar lielāku aukstumu, tad Bastejkalnā tās atkal tiks uzstādītās un varēs priecēt visus interesentus.

Šis ir trešais pasākums projektā Make Art, kas papildina smilšu skulptūru parku uz AB dambja vasarā un uguns skulptūru projektu, kas Bastejkalnā bija skatāms 18.novembrī. Visi kopā tie ir pieteikums pasākumam Make Art, kas notiks 2014.gadā Rīgā, kad tā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Ieeja parkā ir bez maksas. Parka darba laiki, kā arī ekspozīcija var mainīties atkarībā no laika apstākļiem.
Projektu atbalsta Rīgas dome, 66°North Iceland, Bosch, Dremel, Laima, Lango R&D, Frosti Art Baltic, SandisSue.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja