Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rakstniecības muzejā ekskursiju pa Pēdējo izstādi vadīs mākslinieki un kuratores

Trešdien, 18. septembrī, plkst. 17.30 Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) Pēdējā izstādē notiks ekskursija, kurā tās veidotājas un mākslinieki stāstīs par izstādē apskatāmajiem darbiem, informēja muzeja pārstāve Maija Treile.

Pēdējā izstādē apkopotas 10 mākslas darbu grupas no muzeja krājuma un 10 jaunradīti mākslas darbi. Kopā tie veido 10 dialogus starp māksliniekiem, kuru dzīves reālajā laikā šķir vismaz 100 gadu. Ekskursijas laikā izstādes kuratores Inga Surgunte un Baiba Vanaga stāstīs par mākslas darbiem no muzeja krājuma, savukārt mūsdienu mākslinieki atklās, kā muzejā glabātās liecības par klasiķu darbiem ietekmējušas jaundarbu rašanos. 

RMM krājumā glabājas aptuveni 30 000 tēlotājas mākslas darbu. Tie muzejā nonākuši gadu gaitā, veidojoties rakstniecības, mūzikas un teātra vēstures kolekcijām. Ar tiem saistās stāsti par šo mākslas darbu pircējiem un pārdevējiem, īpašniekiem un dāvinātājiem, autoriem un iedvesmotājiem. Mūsdienu māksliniekus Pēdējās izstādes darbu radīšanas procesā iedvesmojuši ne tikai paši mākslas darbi, bet arī attiecību stāsti, ko glabā vēstules, fotogrāfijas un piemiņas lietas.

Ekskursijas laikā varēs gan iepazīties ar šiem attiecību stāstiem, gan uzzināt, kā tos sapratuši un interpretējuši mūsdienu mākslinieki. Piedalīties sarunā aicināts ikviens ekskursijas apmeklētājs.

Pēdējā izstādē pārstāvētie autori: Voldemārs Irbe, Kurts Fridrihsons, Teodors Ūders, Aleksandra Beļcova, Jānis Jaunsudrabiņš, Anšlavs Eglītis, Sigismunds Vidbergs, Niklāvs Strunke, Pēteris Krastiņš, Konrāds Ubāns; savas jaunākās, pēdējās versijas par klasiķu darbiem laikmetīgās mākslas valodā stāsta Anete Dambrova, Krišs Salmanis, Laura Prikule, Mārtiņš Kalseris, Kaspars Groševs, Kristians Brekte, Zane Raudiņa, Indriķis Ģelzis, Eva Vēvere, Aija Baumane un Brigita Zelča-Aispure.

Maksa par ekskursiju – 1.50 Ls; pensionāriem, studentiem un skolēniem – 1 Ls (cenā iekļauts visu muzeja izstāžu apmeklējums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja