Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā būs skatāma mākslinieku tandēma MishMash personālizstāde Akmensrockstein

Maxim Boxer Gallery, šī gada 7. martā plkst. 18.00 atklās starptautiski atpazīstamo mākslinieku, radošā dueta MishMash izstādi Akmensrockstein. Izstādē savijas dažādi mākslas mēdiji un tā caur akmens tēlu pēta laiku, attālumu un neziņu, informēja galerijas pārstāvji.

"MishMash ir ne tikai mūsu vārdu - Miša un Maša, apvienojums, bet arī vienā vārdā raksturo to, kam mēs veltām savu māksliniecisko praksi. Mūsu mākslas tēmas ir haoss un kārtība, nenozīmīgu lietu kolekcijas, datu pārnešana abstrakcijā, inventArt, meža akcionisms, realitātes protēze, kompulsīva skaitīšana un novērošana. Kari, vardarbība, diskriminācija, naids - tie vienmēr ir klātesoši. Tāpēc mēs savā mākslā neattēlojam ikdienas notikumus, mēs cenšamies pievērsties cilvēka dabiskajai būtībai," savu radošo praksi raksturo mākslinieku duets.

Izstādē Akmensrockstein ietver trīs radošos projektus. Sērijā Akmens mākslinieki, sev raksturīgi, pievēršas personīgās pieredzes un datu pārvēršanai abstrakcijā. To veido 180 akmeņu ilustrācijas. Ikviena no tām datēts ar laika zīmogu. Deviņdesmit no attēlotajiem akmeņiem, izkārtoti uz papīra paneļa un simbolizē saņemtās Eiropas Savienības uzturēšanās atļaujas periodu. Savukārt atlikušie deviņdesmit, kas skatāmi bez pamatnes, ataino apturētās vīzas gaidīšanas dienas.

Sērija Rock tapusi abu piespiedu šķiršanās laikā. Miša Klusā okeāna krastā atradis akmeni, devis tam vārdu un tekstuālu raksturojumu, savukārt Maša, pamatojoties uz šo vārdisko aprakstu, radījusi akmens portretu. Izstādē būs skatāma arī instalācija Stein, ko mākslinieki lakoniski dēvē par pasaules kārtības attēlojumu.

MishMash ir radošais tandēms, ko veido vīrs un sieva - mākslinieki Miša Leykins (1968) un Maša Sumnina (1977). Abu darbības lauks aptver vizuālo mākslu, arhitektūru un dizaina projektus. 2023. gadā MishMash piedalījušies grupu izstādēs Onboards Biennale Antverpenē un Bla-Bla Kunst Raum Berlīnē, un 2022.gadā grupas izstādē X-Nowness, Bāzeles Mākslas centrā, Šveicē. Līdz 2022. gadam rīkojuši izstādes tādās vietās, kā Maskavas Modernās mākslas muzejs, Garage Laikmetīgās mākslas muzejs, MultiMedia Mākslas muzejs un XL galerija Maskavā. Piecas reizes izvirzīti Kandinsky laikmetīgās mākslas balvai. MishMash veidotie vides objekti skatāmi Ukrainā, Francijā un ASV.

Maxim Boxer Gallery Rīgā kopš 2023. gada vasaras, pārstāv laikmetīgo mākslu un sniedz iespēju iepazīst to mākslinieku darbus, kuri politiskās nostājas dēļ pagājušajos gados pameta Krieviju. Galerijas izstādes jau izveidojušas Rīgas saikni ar Parīzi, Erevānu, Milānu, Berlīni, un tajās piedalās tādi talanti kā Ivans Lounguine, Katja Kameņeva, Natālija Pivko, Deniss Prasolovs, Tasija Korotkova, Aleksandrs Vinogradovs un daudzi citi, kuru izstādes plānots realizēt tuvākajā nākotnē. Šīs izstādes atklāj trimdas ietekmi uz mākslinieku pašreizējo radošo praksi.

Galerija atbalsta arī jaunos Rīgas māksliniekus, bez maksas organizējot viņu personālizstādes, tādējādi darbojoties ne tikai kā galerija, bet arī kā bezpeļņas projekts, kas dokumentē mākslas tendences un fiksē mākslinieku domas šajā sarežģītajā laikā.

Telpa, kuras kurators ir Maksims Boksers, rezonē ar dažādiem naratīviem - no atzītiem vārdiem līdz jaunām balsīm un aicina šajā globālajā sarunā par māksliniecisko izpausmi pievienoties arī skatītājus.

Izstāde norisināsies līdz 29. martam un bez maksas skatāma Maxim Boxer Gallery, Rīgā (Lāčplēša ielā 48) galerijas darba laikā: otrdienās, trešdienās, ceturtdienās no plkst. 18.00 līdz 22.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja