Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

2013. gada bestsellers – Bruno Marsa albums Unorthodox Jukebox

Par 2013. gada visvairāk pārdoto mūzikas albumu pasaulē ir kļuvis Bruno Marsa ieraksts Unorthodox Jukebox, kas pārdots četros miljonos eksemplāru. Bruno Marsa otrais albums Unorthodox Jukebox tika izdots 2012. gada nogalē, tajā iekļauti hiti Locked Out of Heaven, When I Was Your Man,_ Treasure un Gorilla_.

28 gadu veco Havaju salās dzimušo mākslinieku iedvesmo The Beatles, The Police, Earth, Wind & Fire, Maikls Džeksons, studijas Motown vēsturiskie ieraksti un disko melodijas. Bruno Marsa dziesmās organiski saplūst soulmūzika, retro stila R&B un regejs.  Mūzikas industrijas žurnāls Billboard nupat ir pasludinājis Bruno Marsu par Gada mākslinieku. Šo titulu Billboard piešķir, apkopojot albumu, atsevišķu dziesmu un mobilo telefonu zvana melodiju pārdošanas rezultātus, rotācijas rādītājus, aktivitāti sociālajos medijos un koncertturnejas ieņēmumus. Par albumu Unorthodox Jukebox Bruno Marss ir nominēts četrām Grammy; apbalvošanas ceremonijā notiks Losandželosā 26. janvārī. Savukārt 2. februārī stadionā MetLife Īstraterfordā dziedātājs sniegs 12 minūšu koncertu amerikāņu futbola sezonas izšķirošajā notikumā – Superkausa/Super Bowl izcīņas finālspēles starplaikā. Tas ir prestižākais piedāvājums, ko var saņemt jebkura popzvaigzne, jo Super Bowl finālmačs ir grandiozākais sporta, izklaides un televīzijas pasākums ar vislielāko skatītāju auditoriju ASV. Pēdējos gados tajā uzstājušies U2, Pols Makartnijs, The Rolling Stones, Prinss, Brūss Springstīns, The Who, Madonna un Bejonsē.Bruno Marsa Unorthodox Jukebox 2013. gada pieprasītāko albumu topā negaidīti apsteidza visus konkurentus (pārdoti 4 miljoni eksemplāru – kopā CD un digitālajā formātā). Otrajā vietā ir Džastina Timberleika The 20/20 Experience (3,8 miljoni eksemplāru), trešajā – franču elektroniskās mūzikas dueta Daft Punk albums Random Access Memories (3,1 miljons eksemplāru).

Viens no visilgāk gaidītajiem gada ierakstiem – Deivida Bovija opuss The New Day – ieņem 28. vietu. Tā pārdošanas rezultāts ir 1,2 miljoni eksemplāru; tādā pašā tirāžā pasaulē ir pārdots gada skandalozākās popzvaigznes Mailijas Sairusas albums Bangerz.

Gan Deividu Boviju, gan Mailiju Sairusu, gan citas slavenības (Depeche Mode, Robiju Viljamsu, Selīnu Dionu) globālajā topā 2013. gadā ir izdevies apsteigt Beļģijas hiphopa un elektroniskās mūzikas māksliniekam Stromajam/Stromae (viņš ir 2009. gada deju mūzikas grāvēja Alors on danse autors izpildītājs).

Stromaja otrais albums Racine Carrée, kas iznāca 2013. gada augustā, pārdots 1,3 miljonos eksemplāru (visvairāk cienītāju māksliniekam ir Beļģijā, Francijā, Šveicē, Nīderlandē, Vācijā un Kanādā) – tas ir milzīgs sasniegums albumam, kurā skan dziesmas franču valodā. Tādu pašu rezultātu ir sasniedzis Lēdijas Gāgas jaunais disks ARTPOP.

2013. gadā joprojām pieprasīts bija angļu dziedātājas Adeles otrais albums 21 (18. vieta; 1,6 miljoni eksemplāru), kas gozējās gada topa augšgalā 2011. un 2012. gados. Albuma kopējā tirāža trijos gados ir sasniegusi 26 156 000 eksemplāru, un tas ir komerciāli veiksmīgākais XXI gadsimtā izdotais studijas ieraksts.

Kopumā albumu pārdošanas apjomi pasaulē turpina samazināties. Piemēram, pirms deviņiem gadiem vienpadsmit albumi tika pārdoti lielākā tirāžā nekā 2013. gada līderis Bruno Marsa Unorthodox Jukebox. Pieaugot straumēšanas servisu un interneta radio popularitātei, visā pasaulē sarūk arī dziesmu un albumu pārdošana digitālajā formātā (CD pārdošanas apjomi krīt jau gadiem ilgi, un šis process ir neatgriezenisks). 

2013. gada pārdošanas līderi

1. Bruno Mars, Unorthodox Jukebox – 4 miljoni eksemplāru

2. Džastins Timberleiks, The 20/20 Experience – 3,8 miljoni eksemplāru

3. Duets Daft Punk, Random Access Memories – 3,1 miljons eksemplāru

4. Eminems, The Marshall Mathers LP 2 – 2,9 miljoni eksemplāru

5. Pinka, The Truth About Love – 2,9 miljoni eksemplāru

6. Grupa One Direction, Midnight Memories – 2,5 miljoni eksemplāru

7. Grupa Mumford & Sons, Babel – 2,4 miljoni eksemplāru

8. Grupa One Direction, Take Me Home – 2,4 miljoni eksemplāru

9. Grupa Imagine Dragons, Night Visions – 2,3 miljoni eksemplāru

10. Maikls Bublē, To Be Loved – 2,3 miljoni eksemplāru

Avots: www.mediatraffic.de

Pilns 2013. gada visvairāk pārdoto albumu tops

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja