Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas koncertu vadītājs: Ap operas valdi sacelta nevajadzīga ažiotāža

Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdes veidošanas jautājums patlaban publiskajā telpā ir sacēlis nevajadzīgu ažiotāžu, jo Kultūras ministrija dara savu darbu un ieceļ valdi, tā aģentūrai LETA pauda VISA Latvijas koncerti valdes loceklis Guntars Ķirsis.

Viņš atzina, ka neprofesionāliem cilvēkiem ir iespēja izteikt savu viedokli, piemēram, ievēlot Saeimu, bet šādi cilvēki nevar izteikt savu viedokli par cilvēkiem, kuri dara savu darbu profesionāli, tādēļ arī tika veidot konkursa komisija ar profesionāliem cilvēkiem, kuri pēc pretendentu prezentācijām ieteica valdes kandidātus.

Ķirsis pieļāva iespēju, ka neviens no komisijas neuzņemtos atbildību un nepieņemtu darbā izraudzītos kandidātus, bet darba devējam ir jāpieņem šāds lēmums, un, iespējams, viņa rīcībā ir cita informācija, kas liek par labu nosvērties kādam lēmumam.

"Kultūras ministre [Žaneta Jaunzeme-Grende] cenšas iecelt operā valdi. Kultūras ministre dara to, kas viņai ir jādara. Ir grūti veidot komandu, ja no malas visu laiku ietekmē. Šādos gadījumos spiediens no malas nav lietderīgs," sacīja Latvijas koncertu valdes loceklis, piebilstot, ka arī Hermanis [Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis] arī pats veido savu komandu, neietekmējoties no citu spiediena.

Jau ziņots, ka Hermanis asi kritizējis kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) darbu, atļaujoties visu Latvijas mākslinieku, kuri savā jomā kaut ko ir sasnieguši, vārdā bilst, ka kultūras ministre liekas katastrofa, - ja līdz šim viņas aktivitātes vienkārši izskatījās anekdotiskas, tad tagad tas jau kļūst bīstami.

Ķirsis minēja, ka "patiesībā Hermanis labi izprot kultūras ministres situāciju". "Kultūras ministre ir kapteinis savā vietā, es savā un Hermanis savā vietā," sacīja Latvijas koncertu valdes loceklis.

Jau ziņots, ka komponists un LNO direktora padomnieks muzikālajos jautājumos Arturs Maskats ir atteicies vadīt LNO valdi, ja tajā nebūs Andrejs Žagara. Patlaban, pēc Kultūras ministrijas izsludinātā konkursa rezultātiem, par valdes loceklēm izraudzīta līdzšinējā vairāku uzņēmumu mārketinga un biznesa vadītāja Inese Eglīte un Latvijas Televīzijas (LTV) kultūras raidījumu satura redaktore, muzikoloģe Daina Markova.

Kultūras ministrija patlaban meklē labāko risinājumu trešā LNO valdes locekļa atrašanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja