Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Oranžās brīvdienas izdod albumu Ārā

Grupa Oranžās brīvdienas (OB) laidusi klajā pirmo albumu vinila plates formātā ar nosaukumu Ārā. Tā atvēršanas svētki 14. martā notiks Kaņepes kultūras centrā (KKC), Rīgā.

OB ģitārists Kaspars Čakste stāsta, ka albums savā veidā noslēdz grupas pēdējo astoņu gadu radošo posmu. "Mūzikas lietošanas paradumi mainījušies no albumiem fiziskā formātā uz atsevišķām dziesmām straumēšanas platformās. Katra dziesma ir izcelšanas vērta un izdodama atsevišķi. Te nav tādu, kas paredzētas tikai vietas aizpildīšanai starp pāris zināmiem singliem," - tā K. Čakste.

OB līderis un gandrīz visu albumā iekļauto dziesmu autors Ints Ķergalvis, zināms kā Speiss, piekrīt, ka Ārā ir šā brīža OB veikuma esence. "Tas domāts mūsu īstenajiem daiļrades cienītājiem. Tāpēc arī vinila formātā. Dāvana katram OB fanam, pat tad, ja nav plašu atskaņotāja. Tā ir relikvija, mākslas darbs. Vinils, protams, ir klasiska vērtība un viss liecina, ka tā loma mūzikas cienītāju vidū tikai aug," - tā I. Ķergalvis.

Mūziķi neslēpj, ka ceļš līdz pēdējai platei nebijis rozēm kaisīts. Tā laikā piedzīvotas būtiskas izmaiņas sastāvā un kopīgi pārvarētas pēdējo gadu globālās krīzes. Tomēr tas pamatīgi nostiprinājis pašu grupu. "Esam radošās būtnes. Gadās gan jaunrades bedres, gan fantastiski pacēlumi. Tas viss kopā prasīja gana daudz laika, lai saliktu visus punktus un komatus jaunā albuma pabeigšanas procesā," uzskata OB saksofonists Ritvars Šilkovs.

Plates nosaukumam Ārā ir reizē vairākas nozīmes. "Vispirms jau pats albums beidzot iznācis fiziskā formātā. Esam iesoļojuši jaunā OB attīstības posmā. Savukārt nosacītā albuma tituldziesma Zirgspēki aicina laist zirgspēkus ārā ikvienu un izmantot pieejamo potenciālu, lai kaut ko sasniegtu vai paveiktu. Kur un kādā veidā, tas, protams, katra paša ziņā, taču līdzīgs ir arī šī albuma moto," uzsver I. Ķergalvis.

Ārā, tāpat kā abi iepriekšējie OB studijas albumi Spīd un Tilti, izdots sadarbība ar Naba music un Melo records. Plates prezentācija 14. martā KKC, savukārt jau 23. martā notiks līdz šim vērienīgākais koncerts par godu ansambļa 24 gadu jubilejai OB24 koncertvietā Palladium, Rīgā. Biļetes var iegādāties ticketshop.lv.

Albums ir pieejams visās straumēšanas platformās, kā arī sešām no 10 albumā iekļautajām dziesmām ir uzfilmēti videoklipi, un tos ir iespējams noskatīties OB Youtube kanālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja