Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Positivus programmu papildina Bastille un The 1975

2014. gada Positivus festivāla programmu papildinājušas grupas Bastille, The 1975, kā arī Laura Mvula un Kid Karate, informēja festivāla pārstāve Linda Igolniece.

Rokgrupa Bastille prestižajā Brit Awards 2014 cīnās par balvām veselās četrās nominācijās - Gada debija, Labākā grupa, Labākais albums un Labākais singls. Grupas pirmsākumu meklējami grupas līdera un vokālista Dena Smita radošajās izpausmēs. Smita talanta pamatā slēpjas viņa spēja uzburt intriģējošus stāstus, iekļaujot tos četru minūšu garās popmūzikas kompozīcijās. Bastille atmosfēriskajos skaņdarbos harmoniski mijiedarbojas ritmiskas melodijas un plūstoši vokāli.

2013. bija izteikti samtainās balss īpašnieces Lauras Mvulas vētraino panākumu gads - dziedātājai iznāca debijas albums Sing to the Moon, martā viņa debitēja Savienoto Valstu SXSW festivālā, kam sekoja vairāki koncerti, to starpā uzstāšanās slavenajā Alicia Keys Black Ball labdarības koncertā. Mvula guva iespaidīgus panākumus arī Apvienotajā Karalistē - saņēma iekārojamās Barclaycard Mercury Prize nomināciju un BRIT Critics Choice Award balvu un nomināciju prestižajā BBC Sound of 2013 jauno talantu apskatā. Laura Mvula šogad nominēta arī divām Brit Awards 2014 balvām. Dziedātājas aizkustinošais Ninas Simones skaņdarba Little Girl Blue izpildījums iekļauts filmas 12 gadi verdzībā skaņu celiņā.

Alternatīvās rokgrupas The 1975 muzicēšanas stilu raksturo kā "ēterisku rokmūziku, kurā dominē sekss, bailes un mīlestība". Salīdzinoši jaunā grupa jau ir uzstājusies iTunes festivālā, 2013. gada izskaņā noslēgusi savu pirmo lielo Eiropas tūri un izdevusi debijas albumu The 1975. Grupas jaunākais EP Music For Cars EP šobrīd atrodas iTunes topa sestajā vietā.

Kid Karate ir vissroķīgākā un trokšņainākā grupa no festivāla programmas papildinājuma, ko raksturo skaļš vokāls, griezīgs ģitāras solo, intensīva bungu spēle un meistarīgs skaņas efektu izmantojums. Šogad grupa debitēja vienā no nozīmīgākajām Eiropas jauno grupu skatēm Eurosonic Noorderslag. Grupas sastāvā ir divi dalībnieki. 2013. gadā apvienība izlaidusi savu debijas EP Lights Out.

Positivus festivāls ir lielākais un nozīmīgākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas 2014. gadā norisināsies jau astoto reizi Salacgrīvā. Vairāk par festivālu www.positivusfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja