Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Skaņu meža programmu papildina dub tehno veterāni Porter Ricks

Nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu meža programmu papildinājuši vēl divi mūzikas projekti – vācu duets, dub tehno veterāni Porter Ricks, kā arī krievu izcelsmes post-tehno producente Machine Woman, informēja festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Festivāls Skaņu mežs šogad atzīmē savu 15. gadskārtu, un tā koncertvakari noritēs 6. oktobrī mākslas muzejā Rīgas Birža, kā arī 13. un 14. oktobrī mūzikas namā Daile.

Porter Ricks ir Tomasa Kēnera (Thomas Köner) un Endija Melviga (Andy Mellwig) projekts, kas, kā raksta ritmiskajai mūzikai veltītais protāls Resident Advisor, „palīdzējuši definēt dub tehno žanru”. Viņu hrestomātiskie ieraksti izdevniecībās Chain Reaction (1996.) un Mille Plateaux (1997.) nesen tika papildināti ar plati Anguilla Electrica izdevniecībā Tresor Records – šis ir pirmais dueta albums 18 gadu laikā. Mūzikas kritikas portāls Pitchfork novērtējis jauno ierakstu ar 8.0, un piebildis, ka „Melvigs un Kēners pārāk mīl tehno, lai to mainītu, taču - no otras puses – tieši tāpēc to izmaina.”

Porter Ricks uzstāsies trešajā festivāla koncertvakarā 14. oktobrī.

Līdzās trim jau izziņotiem projektiem Skaņu meža līdzdibināto platformu SHAPE festivālā pārstāvēs Krievijā dzimusī Anastasija Vtorova jeb Machine Woman. Machine Woman daiļrades skanējums raksturojams kā eksperimentāls tehno ar uzsvērtu pašironiju.

Kopš 2014. gada viņas ieraksti publicēti tadās izdevniecībās kā Tesla Tapes, WTN? un Peder Mannerfelt Produktion. Viņas radošā darbība guvusi ievērojamu atzinību, tajā skaitā tiekot izcelta Fact Magazine rakstā “10 hausmūzikas un tehno producenti, kuriem pievērst uzmanību 2016. gadā’’.

Vtorova šobrīd strādā pie vairākiem remiksiem un jauniem ierakstiem, kā arī iedvesmojas no audio grāmatām un Baltijas jūras. Medijs Crack magazine raksta, ka Machine Woman šobrīd ir „labā pozīcijā, lai veiksmīgi satirizētu deju mūzikas konvencijas”.

Skaņu meža ietvaros viņa uzstāsies 13. oktobrī.

Ar iepriekš izziņotajiem festivāla māksliniekiem iespējams iepazīties šeit: http://www.skanumezs.lv/lv/2017/skanu-mezs2017-izzino-pilnu-programmu/  

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Abonements uz divām festivāla dienām pagaidām maksā 20 EUR un ir nopērkams tikai iepriekšpārdošanā, savukārt biļešu sākotnējās cenas uz koncertvakariem iepriekšpārdošanā ir šādas: 13. oktobris – 15 EUR, 14. oktobris – 15 EUR.

 



 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja