Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Arnis Mednis svin 50 gadu jubileju

Otrdien, 18. oktobrī komponists, producents, dziedātājs Arnis Mednis svin savu 50 gadu jubileju.

Ļoti daudzpusīga personība kā mūzikā, tā dzīvē – tā Latvijas Radio par Arni Medni saka viņa kolēģi mūziķi. Viņam piemīt māksliniekiem visai reti raksturīga īpašība - viņš nav egoistiski vērsts uz sevi, bet daudz palīdz citu izaugsmē, grūtību brīžos spēj viņus iedvesmot un uzmundrināt.

Dziedātāja Linda Leen A. Medni dēvē par savu krusttēvu mūzikā - abu sadarbība jau mērāma vairāk nekā 10 gadu garumā. Linda Leen izceļ A. Medņa īpašo balsi - tai piemīt savdabīgs smilšains tembrs, ideāli atbilstošs Lindas savulaik komponētajai, populārajai dziesmai Not to fall again.

Dzīve ir viena - tas savukārt ir viens no hītiem, ko A. Mednis uzrakstījis Olgai Rajeckai, kad viņi kopā darbojās grupā Tango. Sarunā ar Latvijas Radio O. Rajecka atzīst, ka šogad šo dziesmu izpildījusi visās savās uzstāšanās reizēs, ticot, ka arī tas ir viens no veidiem, kā sūtīt A. Mednim garīgu stiprinājumu un spēku.

Arī dziedātājs Igo A. Mednim dzimšanas dienā novēl māksliniekam tik svarīgo atdzimšanu arī uz skatuves. Linda Leen saredz, ka A. Mednis mūzikā varētu atgriezties ar kādu jaunu, vēl daudz noslīpētāku un mirdzošāku šķautni.

Kā iepriekš vēstīts, pēc trim nedēļām - 8. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks A. Mednim veltīts labdarības koncerts, kura ieņēmumi tiks veltīti mūziķa morālam un materiālam atbalstam, kas viņam nepieciešams pēc pārciestās smagās slimības. Koncertā piedalīsies vesela plejāde spilgtu dziedātāju, kā arī Nacionālā teātra aktieri un Rīgas Doma zēnu koris.

Kā atzīst A. Mednim veltītā labdarības koncerta Šodien ārā saulains laiks muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns, lai morāli un materiāli atbalstītu mūziķi, viņa draugi un kolēģi nolēmuši rīkot labdarības koncertu „Sniegt atbalstu ir būtiskākais, ko šobrīd varam dot Arnim,” norāda K. Krievklans.

Biļetes uz A. Mednim veltīto labdarības koncertu 8. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī iegādājamas Nacionālā teātra un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja