Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Atklāts dziedātaja Prinsa tiešsaistes muzejs

Atklāts aizsaulē aizgājušā mūziķa Prinsa tiešsaistes muzejs (Prince Online Museum) – interneta arhīvs, ko veido daudzas mūziķa oficiālās mājaslapas iepriekšējo 20 gadu laikā, ziņo izdevums Billboard. Interneta vietne tiek atklāta desmit gadus pēc tam, kad darbību beidza mūziķa oficiālā, godalgotā NPG Music Club mājaslapa.

"Mēs sākām ar 12 mākslinieka populārākajām vietnēm, bet 20 gadu laikā Prinss izveidoja gandrīz 20 dažādas mājaslapas, uzturēja duci sociālo mediju profilu un piedalījās neskaitāmos tiešsaistes čatos, tādējādi veidojot personīgu, tiešu komunikāciju ar faniem visā pasaulē," stāsta tiešsaistes muzeja vadītājs Sems Dženings. Viņš bija arī galvenais Prinsa NPG Music Club mājaslapas uzturētājs, kas biedru auditorijai katru mēnesi piedāvāja mūziku, video un radio šovus no 2001. līdz 2006. gadam. 2006. gadā Prinss par savu mājaslapu saņēma Webby Lifetime Achievement Award, savukārt NPG Music ClubWebby balvu par labāko slavenību/fanu mājaslapu.  

"Šis muzejs ir darba arhīvs un atgādinājums visam, ko viņš sasniedza, būdams neatkarīgs mākslinieks un saņemot atbalstu no viņa rezonējošajās tiešsaistes kopienas," komentē Dženings. "Muzeju radīja cilvēki, kas personīgi strādāja ar Prinsu šajos projektos. Mēs esam iniciatori un eksperti. Tas ir mīlestības darbs, nekāda naudas apmaiņa šeit nav notikusi. Vietnē netiks pārdotas lejupielādes vai ieturēta biedra dalības maksa. Paralēli tam mums ir strādājošas versijas gandrīz visām Prinsa oficiālajām mājaslapām."

Prinsa tiešsaistes muzeja mērķis ir izrādīt cieņu dziedātaja vēlīnajam digitālo iespēju pielietojumam, kas ļāva viņam komunicēt ar faniem, kā arī iedvesmot citus māksliniekus meklēt radošu pieeju, lai sasniegtu savu auditoriju. Jaunu mājaslapu radīšanu Prinss uzskatīja par svarīgu radošā procesa sastāvdaļu, izlaižot teju katru jaunu albumu.

Tāpat kā Prinss, muzejs atbalsta organizāciju #YesWeCode ar mērķi palīdzēt 100 tūkstošiem maznodrošinātu jauniešu attīstīt karjeru tehnoloģiju jomā.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja