Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bostonas simfoniskā orķestra jaunās sezonas programmā plaši pārstāvēti latviešu mūziķi

Bostonas simfoniskais orķestris, par kura galveno diriģentu kļuvis Andris Nelsons, jaunajā sezonā uzstāsies ar citiem latviešu mūziķiem - soprānu Krīstīni Opolais un vijolnieci Baibu Skridi, kā arī pirmatskaņos Ērika Ešenvalda skaņdarbu, teikts orķestra mājaslapā.

Nelsonam 2014./2015. gada sezona būs pirmā Bostonas simfoniskā orķestra muzikālā vadītāja amatā, un viņš pats diriģes 10 koncertus, savās programmās iesaistot arī Kristīni Opolais, Baibu Skridi un komponistu Ēriku Ešenvaldu.

Oficiālajā paziņojumā orķestra mājaslapā Nelsons norāda, ka jaunās sezonas programmu viedojis ieklausoties savā sirdī un vēlmē dalīties ar lielisko mūziku un burvīgajiem māksliniekiem, kuri iedvesmojuši viņa mūziķa karjeru. "Mūzika ir barība dvēselēm," raksta Nelsons, paužot cerību, ka izvēlētā programma atspoguļos gan viņa simpātijas pret orķestra klasiko repertuāru, gan atklās interesantāko no mūsdienu mūzikas aktualitātēm.

Sezonas atklāšnas koncertā 27.septembrī kopā ar orķestri uzstāsies solisti Kristīne Opolais un pasaulslavenais tenors Jonass Kaufmans. Programmā - R.Vāgnera operas Tanheizers uvertīra, fragmenti no operām Tristans un Izolde un Loengrīns, kā arī P.Maskaņji un A.Katalani operu ārijas, Otorīno Respīgi simfoniskais darbs Romas pīnijas.

Baiba Skride, atskaņojot Sofijas Gubaiduļinas Koncertu Offertorium vijolei un orķestrim, būs soliste A.Nelsona diriģētajos koncertos 6., 7., 8. un 11.novembrī.

Novembrī tiks pirmatskaņots arī Ērika Ešenvalda jaundarbs. Tas notiks koncertos Andris Nelsons conducts Harbison, Ešenvalds, Prokofiev and Rachmaninoff featuring cellist Yo-Yo Ma 20., 21 un 22.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja