Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Brīvie putni pavasara un vēstures vējos

Pavasara festivālu Windstream uzsāks ar spāņu mūziku.

Četras ļoti dažādas – gan vēstījumā, gan stilistiski un žanriski atšķirīgas – programmas, sagaidot šāgada pavasari, piedāvā ikgadējais festivāls Windstream, kuru jau astoto reizi rīko orķestris Rīga. Festivāla koncerti sāksies 19. martā, dienu pirms astronomiskā pavasara iestāšanās Latvijā, un turpināsies līdz Lielajai Piektdienai, piepildot devīzi "Mosties un atceries, dzirdi un baudi!". Vērts zināt, ka divi no šiem koncertiem pieejami ar bezmaksas ielūgumiem. 

Vispirms – spēcīgs, uzmundrinošs mūsdienu oriģinālmūzikas vitamīnu kokteilis Tango, flamenko, džezs 19. martā Lielajā ģildē ar Valdi Butānu pie diriģenta pults un orķestra pirmā saksofona Oskara Petrauska solo. Šajā programmā iekļauti skaņdarbi, kuros ieausti flamenko, tango un džeza elementi un ritmi: skanēs spāņu komponista Luisa Serano Alarkona, amerikāņu Džordža Gēršvina un Roberta Rasela Beneta un arī vācu komponista un aranžētāja Manfrēda Šneidera mūzika. 

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 25. martā koncertā Dona nobis pacem Rīgas Domā orķestris muzicēs kopā ar Latvijas Radio kori. Pirmatskaņojumus piedzīvos Līgas Celmas-Kursietes jaundarbs When David Heard un Pētera Vaska skaņdarba Dona nobis pacem pārlikums šādam sastāvam. Diriģenta Valda Butāna veidotajā programmā iekļautas arī Gundegas Šmites un Pētera Butāna kompozīcijas, kā arī amerikāņu komponista Erika Vitekra harmonizējoši dvēseliskā sakrālā mūzika. Ieeja šajā koncertā ir ar bezmaksas ielūgumiem, tie saņemami Rīgas Doma kasē no 20. marta. 

Ar koncertu Brīvie putni solo lidojumā 6. aprīlī Lielajā ģildē orķestris Rīga svinēs savu 45. jubileju, kas atzīmējama šogad, tāpēc solisti būs orķestra koncertmeistari un mūziķi, bet diriģents – iepriekšējais orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Programmā oriģinālmūzika no Gunāra Ordelovska līdz Skotam Makalisteram, atgriežoties pie viņa efektīvā, dzīvi tēlainā skaņdarba Freebirds, kurā apžilbina solistu, klarnetistu Jāņa Tretjuka un Raivo Lallo spēle. Anete Toča būs soliste Maika Movera Flautas koncertā, Jāņa Pusplatā eifonija solo skanēs Deivida Gilinhema opusā Vintage, programmā arī Tošio Majuzumi Koncerts perkusijām un pūtēju orķestrim.

Lielās Piektdienas koncerts 14. aprīlī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā būs spāņu komponista un diriģenta Ferera Ferāna ziņā. No savu darbu klāsta viņš izvēlējies poēmu Ābrahāms, balādi trompetei un orķestrim Tu Suevo un simfoniju Kristus ciešanas, kura reflektē notikumus no Kristus dzimšanas līdz nāvei. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kuri saņemami no 5. aprīļa Kronvalda bulvārī 8, 1. stāvā darbdienās no plkst. 12 līdz 14.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja